Per Pineda, ara toca

Avui fa una setmana que la militància, simpatitzants i amics d’ERC-Junts x Pineda em van escollir candidat a l’alcaldia de Pineda per a les eleccions de l’any que ve. En primer lloc, voldria agrair a tots els que d’una manera o altra heu participat en aquest procés –molts de vosaltres votant, d’altres animant-me a presentar-me – la vostra confiança i els ànims que m’heu transmès. En segon lloc, voldria compartir les raons que em motiven per presentar-me amb més ganes que mai a l’alcaldia de Pineda.

Ara fa tres anys, en les darreres eleccions municipals, vaig encapçalar la candidatura i vam aconseguir un bon resultat, passant d’1 a 2 regidors i obtenint un dels millors resultats d’ERC en unes eleccions municipals. En aquests anys, en què he exercit com a regidor a l’oposició, he pogut aprendre el funcionament i les dinàmiques de l’Ajuntament de Pineda, i també he pogut tenir un coneixent de Pineda des de la política municipal, és a dir, des de la part de la gestió del bé comú de la nostra vila. Fins aleshores tenia la visió d’un ciutadà implicat en la vida social i política, però no la d’un regidor que s’ho mira des de la sala de màquines de l’Ajuntament. He de dir que en aquesta experiència he après molt de la Mònica Palacín, regidora del grup municipal d’ERC-Junts x Pineda, amb més experiència a l’Ajuntament que no pas jo, i amb qui hem fet un bon equip que es complementa molt bé.

Ara crec que és necessari tornar a fer el pas. En aquests anys he pogut comprovar com Pineda té molts reptes, problemes i oportunitats que es poden gestionar diferent des de l’Ajuntament. El primer de tots: tenim 3.000 aturats que volen treballar i que no poden, veïns i veïnes que pateixen i als qui l’Ajuntament no ofereix –des del meu punt de vista- la resposta que es mereixen. Ja sabem que un Ajuntament com el de Pineda, malgrat que gestiona un pressupost de 26 milions d’euros i governa un municipi de 26.000 habitants, per si sol no pot arreglar la crisi econòmica que patim, però hi pot fer molt, especialment per estar preparats per quan remunti l’economia: ampliar usos del polígon industrial, reduir el fracàs escolar, millorar la formació dels treballadors o facilitar l’activitat comercial i de serveis són exemples de coses que o bé no s’han fet o s’han fet a mitges, tard i malament.

No només de treball viu un municipi. Per exemple, un dels poders més importants per un Ajuntament és l’àmbit urbanístic. Podríem haver aprofitat que l’activitat edificadora s’ha aturat per posar al dia el planejament urbanístic i protegir millor els nostres espais naturals de per si molt degradats, impulsar un parc agrari facilitant l’activitat agrícola que resisteix a la Vall de la Riera i facilitant la seva ampliació. En l’àmbit ambiental, Pineda té un índex de recollida selectiva molt més baix que la mitjana de Catalunya, i de moment la seva implantació està aturada.

En l’àmbit dels serveis socials, l’esforç dels treballadors d’aquesta àrea ha permès pal•liar una mancança de recursos, i mereixen més suport i més dotació per fer front a tots els casos de precarietat que han d’atendre, cada vegada més greus i també més variats, i una millor coordinació amb la borsa de treball municipal. Tenim 1.400 habitatges buits, i les actuacions que s’han fet, moltes d’elles a remolc de les propostes que hem fet des de la oposició. O en l’àmbit cultural, cal donar suport a les entitats però es troben a faltar propostes que surtin del mateix Ajuntament, impulsant una política cultural que dinamitzi els equipaments que ja tenim, com Can Comas o la Biblioteca Serra i Moret, i modernitzar espais com l’antiga Biblioteca i dotar els barris d’espais més dignes per a la vida veïnal i cultural.

Com veieu, hi ha moltíssimes coses a fer, i hi estem disposats. El cicle del PSC al capdavant de govern municipal, després de dues legislatures, està mostrant els seus símptomes d’esgotament. Es poden fer moltes més coses i les que es fan s’han de fer molt millor.

I finalment, l’Ajuntament de Pineda no pot donar l’esquena al moment que està vivint el nostre país. Necessitem un alcalde que els pinedencs també tenim dret a votar sobre el futur de Catalunya. Ho va fer l’alcalde Serra i Moret el 1931 quan s’adherí a la República Catalana proclamada per Francesc Macià. Ara també ho hem de fer, i si ens feu confiança, ho farem des de l’Ajuntament.

Ara toca fer un pas endavant per Pineda. Decidim-ho junts.

Un pensament sobre “Per Pineda, ara toca

 1. Gent de Pineda, teniu sort, molta sort, en Pere Aragonès encapçala la llista d’ERC al vostre municipi.
  La primera vegada, si la memòria no em falla, que tinc consciència d’haver mantingut una conversa amb en Pere va ser durant el Congrès Nacional d’ERC a Lleida, pel 2004, per tant ara fa 10 anys, tot i que ja el coneixia de feia uns mesos quan va ser escollit portaveu nacional de les JERC, a Barcelona un any abans.
  Però no vull fer un repàs per la història política d’en Pere, vull explicar algunes coses que m’ha impressionat d’en Pere tots aquests anys. És de les poques persones que conec de l’àmbit polític que escolta, sap escoltar i sobretot et sap explicar les coses….i no ho fa per convèncer sinó per convenciment personal.
  És de les poques persones que s’ha fet gran en política, vaja que de ben jove ha fet política i que ha enllestit els estudis de forma brillant..tot i que ara està ficat amb el seu doctorat.
  Però vull recordar un moment molt personal, pel Congres Nacional de les JERC on ell va plegar i jo vaig deixar de ser militant de les JERC, per edat i que es va fer a Mataró, tot i els nervis que ell tenia per deixar de ser el nostre portaveu i la feina que un Congrés comporta em va buscar i es va preocupar i em va venir a oferir-se pel que calgués per un problema greu que llavors tenia de salut i va ser el primer, sí el primer, en donar-me suport públic quan vaig confessar que estava malalt a través del meu blog….un s’adona en moments així que darrere del polític, del teu portaveu nacional, de la persona que liderava l’Acampada Jove, aquella persona es preocupava per la seva gent, per la gent de les JERC….per sort la meva malaltia ja és història i en Pere continua treballant al servei del país i sobretot del seu poble, perquè ell sempre ens feia saber que era de Pineda, un poble del Maresme lliure i tropical.
  Això em dóna la certesa que com a futur alcalde de Pineda tindreu sort perquè es preocupara per la seva gent, per la gent de Pineda….
  No ho desaprofiteu!!!
  Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s