Sí i sí. I mil vegades sí.

847381-1

Data i pregunta. Objectiu i compte enrere. Amb una dosi de generositat per part de les diferents sensibilitats polítiques que defensen el dret a decidir, finalment s’ha concretat la data i la pregunta (encadenada) que ha de permetre als ciutadans de Catalunya optar pel camí de futur col·lectiu que desitgem. Una decisió democràtica, on tothom podrà expressar-se i on tothom és convidat.

La formulació final de la pregunta no és la que molts hauríem pensat en un inici i que seria més clara i precisa, però la resposta sí que ho és. Votar per la independència, amb un sí doble, ha de ser l’opció majoritària. Un independentisme mobilitzat que ha estat capaç d’organitzar una Via Catalana serà capaç de traduir la il·lusió acumulada en una majoria de vots pel sí. És evident que tot procés comporta riscos, que el plantejament de la pregunta n’obre algun (no pas més del que hi hauria en un referèndum només amb la segona pregunta), però cap procés d’aquest tipus es pot fer amb garanties totals.

Davant de la unitat política exhibida –que està l’alçada de la mobilització de la societat civil demostrada fins avui- i la determinació de fer la consulta, la resposta del govern espanyol i els seus representants a Catalunya serà afirmar que la consulta no es farà, amb una fe més pròpia d’un dogma religiós que no pas d’un posicionament polític en un estat democràtic. Doncs respondrem votant, organitzant la consulta i permetent el vot lliure en qualsevol cas. El malson més gran d’avui de l’espanyolisme és haver de sentir-se obligat a cridar a votar “no” en una consulta que no volen i combaten. Les nostres armes són les urnes, així de clar.

També és veritat que el procés entra en una nova fase. No només pel que fa les relacions entre partits, sinó també a la resposta de l’estat espanyol en guerra bruta. En veurem moltes i de molt grosses, destinades a minar la capacitat de lideratge del procés (que ahir es va veure reforçada) i generar la sensació que Catalunya serà un estat fallit abans de començar, desprestigiant les eines bàsiques en les que consisteix l’exercici de l’autoritat i del poder d’un estat (hisenda, policia, serveis bàsics), sigui amb boicot o amb amenaces. Per això cal determinació i voluntat, expressades de la forma més majoritària possible i amb claredat.

No hem arribat fins aquí per perdre a la primera de canvi. Guanyarem, i ho farem democràticament.

2 pensaments sobre “Sí i sí. I mil vegades sí.

 1. Si Senyor!
  Però recordo bé al Sr + que ara es presenta com un líder salvador messiànic, quan es va vendre ben baratet per sortir guapo a la foto al costat del ZP, en nom de tot el poble català, i de pas ens va vendre a tots per 4 xavos!
  Recordo com el gran Mesies, no va voler anar a la manifestació
  I recordo com no fa pas gaire temps, potser 2 anys, el Sr + va fer unes declaracions, quan el seu partit defensava el “Concert econòmic”, on deia que el poble català encara NO estava madur per a referendums ni autodeterminació!
  Quins oportunistes aquests “convenients”….
  I quina barra! Qui és ell, encara que sigui el Molt Honorable Senyor President, per a decidir ell sol si estem madurs o no, els habitants de Catalunya!
  Ja li vam ensenyar al cap de poc temps, a l’espavilat oportunista aquest, si el poble de Catalunya està madur o no. Li vam passar ben ràpidament al davant, i han estat ells els que han hagut de córrer a espavilar-se i canviar de màscara (de careta i de jaqueta), perquè sinó se’ls enduia el tsunami!
  Credibilitat de la classe política catalana: menys de la justa, a molts partits!
  Per sort tenim a l’ANC i Omnium Cultural i tantíssimes altres entitats socials, per a liderar Catalunya quan no hi ha el lideratge polític que caldria pel país….

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s