Els números del PP: 1.300 milions en subvencions?

He de confessar que el Partit Popular a Catalunya (però també a Espanya) en el tema dels números em deixa una mica parat. Primer va ser la seva presidenta, Alícia Sánchez Camacho, qui en un debat a 8tv va afirmar que “Espanya té 500 segles d’història”, amb la conseqüent onada d’acudits a les xarxes socials que va provocar. També va fer fortuna la seva suma equivocada en el debat de TV3, desquadrada en 100 milions d’euros. Després ha estat el seu portaveu parlamentari, Enric Millo, que ha afirmat que hi ha un 63% de diputats a favor de la independència un 47% contrari, fet que suma un 110% de diputats al Parlament, cosa impossible. En tot cas, deixem de banda aquests lapsus matemàtics o lingüístics i centrem-nos en la mesura que han proposat al Parlament en el debat sobre la convalidació dels canvis en l’Impost del Patrimoni per tal que gravar més les grans fortunes: suprimir els 1.300 milions d’euros que la Generalitat destina a subvencions, ras i curt.

D’on han tret aquesta xifra? Espero que ja ho justificaran més endavant, però el més probable és que hagin agafat la xifra que apareix en el pressupost de la Generalitat del 2012 en l’article 48 del Capítol Quart que engloba totes les subvencions de l’administració del govern català (en sentit estricte, excloent les entitats autònomes o instituts com l’ICS, CatSalut, etc.), que és de 1.253 milions d’euros, sota l’epígraf Transferències a famílies, institucions sense fi de lucre i altres ens corporatius.

Només sentint això, algunes persones poden pensar que aquesta és una mesura adequada, sobretot perquè des de la dreta mediàtica i política espanyola s’ha generat la idea que la Generalitat destina les seves subvencions a la “construcció nacional”, però si anem al detall de què engloba aquesta partida (ho podeu consultar aquí, mirant de què està compost l’article 48) veurem que això no és gens cert, ja que hi trobem les següents despeses que si s’acceptés la proposta del PP s’eliminarien:

– Prestacions derivades de la Llei de la Dependència: prestació econòmica vinculada al servei, al cuidador no professional o a l’assistència personal.

– Renda mínima d’Inserció.

– Llars d’infants i escoles de música o dansa.

– Convenis i programes pel foment de la Formació Professional.

– Prestacions per l’acolliment de menors tutelats per la Generalitat.

– Prestacions per a joves extutelats.

– Indemnitzacions persones incloses supòsits Llei 46/77, de concessió d’amnistia.

– Pensions assistencials per vellesa i malaltia.

– Prestacions complementàries per a pensionistes de la modalitat no contributiva, per invalidesa o jubilació.

– Prestacions per atendre necessitats bàsiques.

– Pròtesis i vehicles per a invàlids.

Veient l’afectació d’aquesta mesura, estic convençut que el PP l’ha proposat sense haver-s’ho mirat gaire, i que si tinguessin la responsabilitat de portar-ho a terme veurien la impossibilitat d’aplicar-la. Malauradament en aquest cas, com en tants d’altres, prioritzen la propaganda al rigor i al sentit comú més elemental.

Un pensament sobre “Els números del PP: 1.300 milions en subvencions?

  1. Que podem esperar de uns politics que prioritzen la unitat d’Espanya per sobre de la veritat i que faran us de qualsevol estrategia incloent-hi mentides de tota mena i menaces. Entenc que hi hagi persones i estrategies polítiques que no volen ser sobirans o independents. El que no entenc es que per defensar els seus postulats menteixin i menacin amb tota mena de desgracies que segons ells patirem els catalans que no volem ser espanyols. “Democrates de tota la vida” que no soporten altres posicions ni opinions i recorren a qualsevol artifici o mentida per sortirs’en. Absolutament vergonyos!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s