La prioritat és el transport públic, no la Ronda Maresme

Qualsevol infraestructura condiciona i defineix un territori, i en determina al futur. Si això és així arreu, encara ho és més al Maresme, on la franja de plana compresa entre la muntanya i el mar, de molts pocs quilòmetres d’amplada, ja conté tres vies de comunicació com la N-II, la C-32 i la via del tren. Si bé és cert que l’augment de població de la comarca i els nous reptes de gestió del territori ens porten a repensar de nou les infraestructures de mobilitat, cal pensar en una solució integral i no amb propostes parcials centrades només en construir noves vies ràpides per al vehicle privat.

Aquest ha estat l’esperit amb què Esquerra ha treballat els darrers anys i que va aconseguir incorporar en gran part a l’acord de mobilitat del Consell Comarcal, que incloïa una sèrie d’actuacions prioritàries en el transport públic, i establia la possibilitat d’una nova via a la comarca només si hi havia consens amb el territori i si estava basada en estudis integrals de mobilitat.

Fa unes setmanes vèiem, però, com el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, encapçalat pel socialista Joaquim Nadal, presentava un estudi informatiu de la Ronda Maresme sense el consens amb el territori, tornant al seu posicionament inicial. Aquesta celeritat en presentar l’estudi informatiu contrasta amb la manca d’actuacions previstes en el transport públic o en el retard i aigualiment de la reducció de peatges per als veïns de la comarca. I sobretot, ha mancat un consens i interlocució amb el territori, començant pels ajuntaments, incomplint els requisits de l’acord de mobilitat per a plantejar una nova via.

Cal entre tots plegats fer les coses molt millor. Amb tota seguretat la resolució de les al·legacions a l’estudi informatiu de la Ronda Maresme es produirà després de les eleccions al Parlament de Catalunya, i ho haurà de fer un nou govern. Per això, des d’Esquerra, si participem d’un govern a la Generalitat, ens comprometem a aturar el projecte, situar com a absoluta prioritat les inversions en transport públic i només impulsar noves infraestructures si no hi ha altra alternativa i només amb el consens del territori  i els municipis.

Un pensament sobre “La prioritat és el transport públic, no la Ronda Maresme

  1. La Ronda Maresme està tan mal pensada que no podia ser-ho pitjor. D’aquí les presses de Nadal als darrers moments del seu mandat. Els seus alcaldes socialistes ni van informar els perjudicats dels seus municipis! Desídia de polítics tornats funcionaris de finestreta ben pagats. Una vergonya tripartita!
    Esquerra, renoveu-vos de dalt a baix. Imiteu les maneres de Solidaritat. Fixeu-vos, per exemple, en la seva fórmula de promesa del càrrec o en la manca de pactes per tenir grup propi de cinc diputats (http://www.solidaritatcatalana.cat/noticies). Pere, això sí que és ser un partit “seriós”, vull dir seriosament independentista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s