Aquesta és la nostra democràcia

La mesa del Parlament ha admès a tràmit, d’acord amb el que es preveu a la Llei 4/2010 de Consultes Populars per via de Referèndum, una Iniciativa Popular per a celebrar el referèndum sobre la independència de la nació catalana. A partir d’ara, i després que el Consell de Garanties emeti un dictamen no vinculant que ja demanaran alguns grups parlamentaris, s’iniciarà la recollida de signatures.

Roda el món i torna al Born. Des de fa més de vint anys, Esquerra i les JERC defensen la via democràtica com el mitjà per aconseguir la independència, a través de la construcció d’una majoria social. Des de l’augment de suport a l’independentisme tant a nivell social com electoral experimentat en els darrers anys, l’estratègia ha estat avançar en dues línies: la construcció de la majoria social (a la que ha ajudat el fracàs de la via autonomista i que és expressada per l’eclosió de les consultes municipals sobre la independència) i la creació dels instruments (espais de sobirania, en dèiem als documents estratègics) que permetessin l’expressió d’aquesta futura majoria social.

No sabem si hi ha una majoria per la indepedència, però sí que hi ha una majoria per a la democràcia. I per aquesta raó avui, més enllà del compliment dels requisits tècnics, hi ha hagut una majoria política a la Mesa del Parlament per acceptar a tràmit la iniciativa.

Una proposta de referèndum que inicia la seva tramitació oficial gràcies a la Llei 4/2010 de Consultes Populars per via de Referèndum, en la qual molts hi hem estat treballant de valent en els darrers mesos. Una tramitació, val a dir, en què ens vam trobar els obstacles dels qui havien d’aprovar la llei perquè així els obligava l’Acord d’Entesa del 2006, i els qui ens deien que fèiem una llei massa pulcra i que no servia per a res. Avui, uns i altres han canviat la seva posició vers la qüestió, amb CiU donant suport a la tramitació en base a una llei que no va votar, i amb el PSC oposant-s’hi malgrat que compleix la llei que sí que van votar. Esquerra, però, és on ha estat sempre, com ho va estar també quan va impulsar i va aconseguir aprovar una resolució parlamentària de suport a les consultes populars, i com ho ha estat als centenars de municipis on s’han celebrat referèndums populars per la independència: al costat de la lluita per la llibertat de la nació catalana, que no és cap altra que la llibertat dels seus ciutadans per escollir el seu futur.

Dia històric, on el país avança, amb la nostra democràcia.

Un pensament sobre “Aquesta és la nostra democràcia

  1. I quantes bestieses es van dir ‘erc ara fa un més quan donavem suport al ple del parlament a la resolució dKunitat sobre el TC, però no signavem l’acord per no estar-hi d’acord políticament.

    Ara PSC I CIU han fet el contrari. Els primers no s’avenen a acceptar la forma dKun procés que ells han aprovat, I CIU, l’accepta, demostrant que quan votava en contra de la llei ho feia x pur electoralisme antigovern

    Felicitats ERC. Per permetre aquest pas, avui , però sobretot en aquests durs anys de govern incomprès.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s