Florentino Pérez i Esther Koplowitz, patriotes catalans

(article publicat a Cronica.cat)

Una de les batalles d’Esquerra en els darrers anys, i que hem portat a terme pràcticament en solitari, ha estat per crear un sistema de finançament dels partits més just i més transparent. Hem aconseguit reformar la Llei de finançament dels partits polítics, prohibint les donacions anònimes, i hem impulsat l’Oficina Antifrau de Catalunya, per evitar que l’aparença de legalitat de determinades operacions no sigui la cortina de fum per amagar desviacions de diner públic a mans privades.

Gràcies a la nova normativa impulsada per Esquerra, ara podem conèixer les donacions als partits polítics. La sorpresa que vam tenir fa uns mesos fou majúscula quan es va fer públic que els anys 2004 i 2005 la constructora Dragados de Florentino Pérez i Fomento de Construcciones y Contratas d’Esther Koplowitz van fer donacions a la Fundació de CDC per valor de 90.000 i 60.000 euros respectivament. A aquestes cal sumar-hi les abundoses aportacions que feia d’amagat Fèlix Millet amb els diners del Palau de la Música –que sembla que seran restituïdes a l’entitat-, i als nous indicis de pagament de serveis a CDC que es feien amb diners procedents també del Palau, publicats recentment a la premsa.No estic en contra de les aportacions econòmiques als partits polítics.

Molts de nosaltres –en un nivell molt més modest de les quantitats anteriors, òbviament- hem fet aportacions a projectes que ens creiem i que ens apassionen, fruit del compromís amb un projecte i amb una ideologia. A ningú se li escapa, però, que el compromís catalanista de Florentino i Koplowitz era fins ara desconegut i, per tant, cal preguntar-nos a canvi de què van fer aportacions a CDC, sobretot tenint en compte que aquestes empreses van ser destinatàries d’adjudicacions importants d’obra pública en els governs de Convergència i Unió.Els casos de corrupció que s’han destapat en els darrers mesos han contribuït a crear la sospita generalitzada sobre tots els partits polítics, però hem de posar negre sobre blanc i dir que no tots som iguals.

Que hi ha un partit, Esquerra, que no accepta donacions anònimes, i no només per una qüestió d’ètica, sinó també perquè volem tenir les mans lliures per prendre decisions. Per això ens vam oposar a “l’esmena Florentino” que va pactar Duran i Lleida a Madrid per tal que ACS pogués fer-se amb el control d’Iberdrola, i per això hem estat els únics que hem demanat que Endesa pagui pels problemes de les nevades. Perquè creiem que la política i els interessos particulars han d’estar com més distanciats millor, perquè som l’Esquerra lliure i ho volem continuar sent.

2 pensaments sobre “Florentino Pérez i Esther Koplowitz, patriotes catalans

 1. Si, tots plegats, seguiu remenant la merda d’aquesta manera al final no quedarà cap partit sense esquitxar.
  És més. que preferiu a Esquerra, formar part d’una Espanya sense corrupció, però finiquitada políticament on les nacions sense estat estan condemnades a la desaparició, o a una Catalunya corrupte però lliure on el futur s’albira amb esperança?

  Potser el que ens cal, d’una vegada per totes, és deixar-nos de dretes i esquerres, que en realitat sou els únics, el tripartit vull dir, que encara en feu autobombo, i crear un front catalanista sense precendents al Parlament amb totes les forces polítiques que faci falta: CiU, Reagrupament, Laporta…etc.

  Potser fora hora de menjar-se una mica l’orgull i deixar escapar unes quantes poltrones pel bé de Catalunya.
  Em sap greu si el to del missatge és un pèl crispat, però entre en Duran salvant-hi els mobles a en ZP a Madrit, i Esquerra que seguiu amb el mateix tracte ambigu per PSOE i PSC quan encabat tot és el mateix, estic força desencantat.

  Salut!

 2. No crec que Florentino tingui gaire de catalanista, a ell el que l’interessa són els diners i en l’obra pública n’hi ha molts diners en joc i n’hi ha molta obra pública. Els interessos són molt grans i a ell no li va d’un pam contribuir a les arques del partit que sigui si se li concedeixen projectes importants. Florentino donaria diners al mateix Satanàs si aquest fos alcalde d’un poble.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s