Pineda Decideix: valoracions personals

2763 pinedencs i pinedenques han participat a la consulta sobre la independència de Catalunya que vam celebrar ahir.  De ben segur que en els propers dies i setmanes tindrem l’ocasió de fer-ne una valoració més exhaustiva, però m’agradaria compartir amb vosaltres algunes reflexions:

1.La participació del 12,44% dels majors de 16 anys empadronats a Pineda sense distinció de nacionalitat és un molt bon resultat. Com tothom sap, aquesta consulta era un acte de mobilització que, a diferència de les convocatòries electorals oficials, no ha comptat amb el suport econòmic, mediàtic i de recursos humans de l’administració. Ha estat la tossuderia, la bona feina i el treball en conjunt dels implicats a Pineda Decideix que ha aconseguit aquest bon resultat.

2.La participació ha sorprès a moltes persones que esperaven que Pineda -que malgrat estar situada a l’Alt Maresme comparteix característiques sociològiques i polítiques amb l’àrea metropolitana- no destacaria per la seva participació. Arreu les consultes han tingut un resultat desigual en funció de la implantació al municipi dels diferents partits, del nombre d’habitats i de la participació en altres eleccions. Aquests eren els criteris que el politòleg de la UAB Jordi Muñoz va utilitzar per fer una estimació del vot que es podia treure a Pineda. Donades les característiques de la nostra vila, a Pineda li corresponia una participació del 8.9%, d’entre un marge probable comprès entre el 7,7 i el 10,1%. En canvi, la participació va ser el 12,44% i això és gràcies a l’esforç de la comissió organitzadora.

3.Un acte polític (de característiques especials, és ben cert) amb la participació de prop de 2800 persones és la mobilització més gran de la història de Pineda de Mar. Això vol dir que no som el poble adormit i mesell que molts voldrien, que aplaudeix a qui més crida o qui més llueix. Al contrari: la mobilització d’abans d’ahir va demostrar que hi ha un teixit social amb consciència nacional, i que és molt nombrós.

4. Finalment, voldria felicitar i agrair als companys i companyes de Pineda Decideix. Felicitar-los per la feina feta, per la mobilització, per l’organització i per la seriositat i el rigor amb què s’ha portat tot plegat, i per fer possible tot això amb un grup de gent molt heterogeni, amb experiència organitzativa desigual i diferenciada i amb diferències ideològiques en altres àmbits. S’ha demostrat que amb un objectiu comú l’èxit és possible. I agrair-los haver pogut compartir aquesta aventura amb tots i totes, pel què hem après els uns dels altres, i perquè aquest camí no s’ha acabat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s