Referèndums de primera

(article publicat a Esquerra Nacional núm. 172)

La Llei de consultes populars per via de referèndum ja ha estat aprovada. Gràcies a Esquera, i malgrat un marc constitucional i un Estatut retallat contraris als referèndums, Catalunya podrà cridar a la ciutadania a pronunciar-se sobre qüestions d’especial transcendència. Mai abans el dret a decidir havia format part del nostre ordenament jurídic.

Arribar fins aquí no ha estat fàcil. En poc més de 10 anys, hem passat d’un independentisme estigmatitzat a aprovar la Llei que permetrà exercir el dret a decidir. La normalització de l’independentisme gràcies a la presència d’Esquerra al govern, a les mobilitzacions del 18 de febrer de 2006 i de l’1 de desembre del 2007 pel dret a decidir, i les consultes locals per la independència que s’estan celebrant han contribuït a situar el dret a decidir a l’agenda política, i des de la setmana passada, dins les lleis que aprova el nostre Parlament.

Amb 21 diputats hem aconseguit l’eina que ha de permetre a la majoria social i política que volem construir aconseguir els seus objectius tot donant la paraula al poble. Si aquesta ha estat la legislatura de la Llei, la següent ha de ser la del referèndum. Aquesta és la condició d’Esquerra. I com ja hem fet amb la Llei de consultes, i farem d’aquí poc amb la Llei del cinema, la d’acollida o la d’ordenació territorial, també complirem aquest compromís, De nou, un pas endavant.

2 pensaments sobre “Referèndums de primera

  1. Tot i estar d’acord crec que s’han de corregir algunes coses: les disensions entre les diverses comisions organitzadores de les consultes, això ha pogut ser una de les causes de la baixada en el percentatge de participació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s