El Parlament dóna suport a les consultes del 25 d’abril

Ens n’hem sortit, finalment. Aquest matí el Parlament, a la comissió d’afers institucionals, ha aprovat donar suport a les consultes del 24 d’abril, reconèixer les consultes celebrades el passat diumenge i el 13 de desembre i reivindicar el dret a l’autodeterminació de Catalunya. D’aquesta manera, Esquerra aconsegueix que la petició que es formulava en tots els municipis on es van fer consultes hagi arribat al Parlament, i amb només 21 diputats hem aconseguit aquest suport de la cambra. A mesura que en tinguem més, podrem avançar molt més ràpid cap a l’exercici del dret a l’autodeterminació.

La resolució que s’ha aprovat, presentada per Esquerra i que ha incorporat propostes d’altres grups parlamentaris, té el text següent:

Proposta de resolució

1. El Parlament de Catalunya ratifica de nou la vigència de la Resolució 98/III, sobre el dret a l’autodetermina­ció de la nació catalana, adoptada el 12 de desembre de 1989, així com a la Resolució 679/V, adoptada l’1 d’octubre del 1998, de ratificació de l’anterior.

2. El Parlament de Catalunya mostra el seu reconeixement a les consultes celebrades el 13 de desembre de 2009 i el 28 de febrer de 2010 a més de 250 municipis coma expressió de la voluntat de participació política de la ciutadania en la configuració del futur de Catalunya i en la reafirmació de la seva realitat nacional, i agraeix la implicació de les persones voluntàries en els municipis on s’han organitzat les consultes i a tothom que hi ha participat.

3. El Parlament de Catalunya encoratja la societat civil organitzada, els electes locals i els ciutadans i ciutadanes a títol individual en els municipis que han de celebrar consultes el proper 25 d’abril i 20 de juny a 2010 a treballar conjuntament perquè comptin de nou amb una participació important de la ciutadania.

4. El Parlament de Catalunya es ratifica en la voluntat d’emprar tots els instruments jurídics vigents i polítics necessaris per tal que el poble de Catalunya pugui exercir el dret a decidir.

6 pensaments sobre “El Parlament dóna suport a les consultes del 25 d’abril

 1. Hola!

  I desde la meva ignorància de ciutada a peu em pregunto : I això de que ens serveix?
  Que donaran diners?Espais físics?Convocarem referendedum a tot Catalunya?
  Dir que donen suport però només de paraula no ens serveix de res al ciutadans que estan GOVERNANT el pais enlloc de qui ho hauria de fer-ho. Els organitzadors necessiten que el partits politics els donin suport de paraula? NO.
  Convoqueu una consulta a tot Catalunya , es el que necessitem , tota la resta no val per res.

  1. Benvolgut Joan:
   Segur que serveix, si més no, per adonar-nos-en i fer adonar a segons qui que no som quatre gats com es pensen i com ens pensem a vegades.
   Per a fer una bona collita cal llaurar i adobar la terra que, aparentment i en un moment inicial, no dóna gaire fruits. Aquesta feina es nota al cap de molt temps quan reculls els fruits. Les consultes han de ser aquesta feina prèvia.
   Si no servissin per a res, com és que s’hi ha implicat tanta gent? Gràcies a tots, als uns per la feina que feu per a preparar les consultes i als altres per donar suport des del Parlament.

 2. Molt bona feina Pere,encara que a alguns els hi sembla que no serveix de res mica en mica s’omple la pica. Les consultes així ho demostren.
  Quant vam fer la d’Arenys de Munt semblava que no serviria de res…..
  I mira ja anem per la tercera onada
  Endavant les atxes!!!!

 3. Hola!

  Jo no dic que les votacions de la GENT no serveixen per res, jo dic que per a que serveix aquesta votació que han fet els politics?. De adhesión inquebrantable?Que s’expliquin, perque desde fora només sembla que tenen por que els facin fora de la cadira i l’únic que fan es fer veure que son amb nosaltres.
  ¡Voteu-nos! que aviam si esgarapem 4 vots a l’altre partit.
  Jo estic contessim del que s’esta organitzant i de ben segur que a vilaweb trobareu oradors millor que jo que explicaran fins les mínimes conseqüencies, jo només pregunto (esperant resposta ) per que ha servit que els politics votessin que estaven a favor, algu m’ho pot explicar?
  Que no som 4 gats això en el fons ja ho ensumavem tots els que pensem en la independencia i veiem que el mass media feia com normal el contrari.
  I en quant a Jaume C., votar ?Quin dia es podrà votar , pero de votar a TOT Catalunya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s