El vot útil del 28-F

En les campanyes de les eleccions parlamentàries i municipals sentim sovint la crida al vot útil com a raó de sentit comú per donar suport a una o altra opció. El proper diumenge tenim l’oportunitat d’efectuar un veritable vot útil per la independència del nostre país, amb les consultes per la independència que es portaran a terme a més de 80 municipis del nostre país, organitzades per la ciutadania amb la col·laboració d’entitats, organitzacions i -en alguns casos- de l’administració municipals.
El 28-F serà un vot útil perquè, en primer lloc, serveix per fer present el dret a decidir a l’agenda política. A Catalunya, avui l’única idea que pot fer moure més de 200.000 persones un diumenge al matí és la de la llibertat nacional i del procés democràtic cap a la independència. Cap de les altres opcions sobre l’estatus polític del país és capaç d’una mobilització semblant, malgrat que a priori pugui tenir més representació a l’arc parlamentari.
En segon lloc, el 28-F serà un vot útil perquè ajuda a perdre la por sobre el procés d’independència. Massa sovint els qui no volen que els Països Catalans decideixin el seu futur en llibertat treuen el fantasma de la divisió social, argument que es desmunta quan veiem a milers de persones anant a votar tranquil·lament i amb actitud festiva sobre la independència de Catalunya. Gent de totes de les edats, que parlen llengües diferents, i que sobre moltes qüestions tenen discrepàncies profundes són capaces de fer un debat, una confrontació d’idees i un procés netament democràtic i profundament cívic.
Finalment, el 28-F serà un vot útil per a internacionalitzar la nostra proposta d’Estat propi per a la nació catalana. Molts mitjans de comunicació internacionals s’han fet ressò de la nostra reivindicació, i avui podem dir que Catalunya comença a ser al costat dels pobles que estan a la pole position dels processos d’autodeterminació. Novament, tindrem amb nosaltres delegacions internacionals d’altres nacions que volen imitar el moviment de consultes que s’ha estès al nostre país com una taca d’oli.
I després del 28-F, a recollir el testimoni des de les institucions. De moment, a Esquerra tenim la feina feta: una llei de consultes que permeti realitzar referèndums i un reconeixement parlamentari de les consultes per la independència i la vigència del dret a l’autodeterminació de la nació catalana.
(article publicat a Cronica.cat)

Un pensament sobre “El vot útil del 28-F

  1. Jo espero que les consultes arribin a Barcelona i poder anar a votar. Fa anys que s’intenta introduir en la nostra societat la divisió, ho ha intentat el PP i ho intenten els de C’s. Però el fet és que aquests dos partits són minoritaris en el nostre país.
    El que més em preocupa és que un partit com C’s que tant poc ha aportat de positiu i que han demostrat ser monotemàtics en la seva lluita contra el català tingui un suport mediàtic tan gran. Hi ha partits amb molta més història que C’s, amb més activitat política que C’s i que en canvi no aconsegueixen ni el suport mediàtic ni l’econòmic que tenen C’s.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s