Respondrem

Dat i beneït. Sembla que el govern espanyol dóna per feta una sentència negativa del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, i ja s’afanya a demanar que l’anulació de fet d’un text votat en referèndum no aixequi cap resposta per part de la societat catalana i les seves institucions. Lluny d’això, avui més que mai ens reafirmem no en la constitucionalitat espanyola d’un Estatut insuficient, sinó en què allò decidit a les urnes cap tribunal ho pot retallar.

El cotó de la democràcia i el pluralisme –nacional, cultural, polític- ha passat per sobre de l’Espanya autonòmica i ha sortit negre com el carbó. A la gent d’Esquerra no ens cal cap sentència d’un tribunal deslegitimat per saber que necessitem un estat propi, però hi ha molts catalans de bona fe que confiaven ingènuament en un possible encaix, i avui comproven que la dependència d’Espanya té un altíssim cost democràtic, econòmic i social. La resposta és el dret a decidir.

(Article publicat a l’Esquerra Nacional núm. 163, 24-30 novembre de 2009)

Un pensament sobre “Respondrem

  1. El text sembla d’una correcció impecable, gairebé brillant. La referència a Solidaritat Catalana, en el centenari de la seva defunció també és un encert.
    Des d’un punt de vista independentista el millor seria una sentència “hispano-espanyola”. L’estatut del 30 de setembre podia valer la pena. Aquest no.

    Tanmateix planteja un debat difícil: recolzem ara els autonomistes que duen 3 dècades bramant un estat plurinacional impossible (PSOE i CiU) o tirem pel dret i ho aprofitem per deixar al descobert la inviabilitat de l’autonomisme?.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s