La Falange i l’aparell de l’estat

La cosa quadra. La raó de la baixa qualitat jurídica del recurs contra el referèndum d’Arenys de Munt ha estat descoberta: l’advocat de l’estat encarregat de la qüestió és un tal Jorge Buxadé, candidat de la Falange i defensor de la teoria de la conspiració en els atemptats de l’11-M a Madrid. Una mostra més que les connexions entre els poders de l’estat espanyol i les seves classes dirigents amb l’extrema dreta nacionalista i feixista encara es manté, després de 30 anys de fiesta de la democracia.

Precisament, el representant de l’aparell de l’estat a Catalunya, Joan Rangel, ahir va publicar un article al seu blog on deia que el referèndum d’Arenys de Munt posa “en crisi la convivència”. Un article encapçalat per una imatge d’una pintada absolutament condemnable a la seu del PSC d’Arenys de Munt, ajudant a fer associacions d’idees que poca cosa tenen a veure amb la realitat, i on es diu que hi ha gent que “pretén fer un ús capciós de l’Estat de Dret”. A mi m’agradaria fer-li algunes preguntes al delegat del govern espanyol: No és fer un ús capciós de l’estat de dret perseguir una consulta convocada per una entitat privada? Qui altera la convivència no és el govern espanyol i el seu delegat intentant impedir una activitat privada recolzada per 11 dels 13 regidors del ple d’Arenys de Munt? O encara la posa més en crisi l’organització feixista de la qual l’advocat de l’estat va ser candidat el 1995 i el 1996, en violentar una activitat on s’ha implicat tot un municipi?

De la resposta de l’estat espanyol a la consulta d’Arenys de Munt se’n treuen dues conclusions: 1) si davant d’una consulta privada fan el que fan, podem esperar-ne de més grosses i inimaginables el dia que la consulta sigui d’abast nacional i 2) vista la poca intel·ligència política de l’estat (judicialitzant la consulta i provocant un efecte dominó, amb un advocat de llarga trajectòria feixista, etc), tenim les de guanyar.

4 pensaments sobre “La Falange i l’aparell de l’estat

 1. I és que encara hi ha alguns ilusos que creuen que vivim en una democràcia…

  Però en fi, el dia que hi hagi una consulta més grossa (esperem que n’hi hagi) Espanya no s’atrevirà a enviar-nos els tancs… La UE no ho permetria.

  Esperem.

 2. Encara li faria una altra pregunta a en Joan Rangel :

  ¿ qui va fer la pintada a la seu del PSC ? ell no te la resposta, però ja utilitza el fet. Això sempre ho han fet els feixistes.
  Ho deiem a l’Assemblea de Catalunya :
  ¡¡ Vosaltres feixistes, sou els terroristes !!

 3. I doncs, n’hi ha que es pensen que la democràcia neix a l’Estat espanyol amb la Constitució del 1978. Doncs, potser que s’ho mirin. De demòcrates i de períodes democràtics n’hi ha hagut abans i molt abans (ja des del segle XIX). I moltes vegades els demòcrates hem hagut de contravenir la legislació vigent per lluitar, precisament, per la democràcia. Qui en té, de por a la Democràcia? El fotut és que el PSOE s’ha imbuït d’aquest discurs dels que la van descobrir a partir de 1978…
  Salut des del Penedès!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s