La democràcia i Arenys de Munt

El 4 de juny, ara tot just farà tres mesos, l’Ajuntament d’Arenys de Munt va aprovar una moció amb els vots a favor d’ERC, CUP, CIU i AM2000 una moció on s’acordava al seu punt tercer autoritzar al MAPA a utilitzar la Sala Municipal el diumenge 13 de setembre d’enguany, per recollir signatures i realitzar una consulta per copsar l’opinió de la població […] amb la pregunta: ‘Està vostè d’acord que Catalunya Estat de Dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?”.

Ara resulta que deixar una sala perquè una entitat privada (en aquest cas, el Moviment Arenyenc per l’Autodeterminació) posi una urna i demani l’opinió dels ciutadans d’un municipi és un “perjuicio para la estabilidad social y política”, tal com diu l’advocat de l’estat en el seu recurs contenciós-administratiu.

Per aquestes raons des d’Esquerra exigim al delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, que ordeni a l’Advocacia de l’Estat que retiri el recurs:

Esquerra demana al delegat del govern espanyol a Catalunya que retiri el recurs contra el referèndum d’Arenys de Munt

El diputat d’Esquerra al Parlament de Catalunya i membre de l’Executiva Nacional, Pere Aragonès, ha demanat ‘al delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, que ordeni a l’advocat de l’estat que retiri el recurs contra l’acord de ple de l’Ajuntament d’Arenys de Munt’, en el qual s’acordava facilitar un local a l’entitat local Moviment Arenyenc per l’Autodeterminació perquè celebrés una consulta sobre la independència.

‘No és l’ajuntament qui convoca, sinó una entitat local, a la qual només es cedeix un espai, i no tindrà accés ni al cens electoral ni al padró municipal’, ha afirmat el diputat independentista. Per aquest motiu, Aragonès considera que ‘el recurs de l’advocat de l’Estat no té base jurídica, sinó que respon únicament a motivacions polítiques fruit de les pressions del nacionalisme espanyol més intransigent’. Per tant, ‘o el delegat del govern espanyol ordena que es retiri el recurs o ens explica perquè persegueix una activitat legal només pel fet de ser independentista’.

Per Esquerra, la consulta que impulsa el MAPA ‘és similar a altres consultes que han fet entitats privades , sense cap pretensió d’oficialitat’, com la que es va realitzar sobre l’abolició del deute extern l’any 2000 i és assimilable ‘a qualsevol activitat política que compta amb la cessió d’un espai per part d’un ajuntament’.

Finalment, Aragonès ha considerat que ‘el recurs és una mostra de la baixa qualitat democràtica de l’estat espanyol’ i ha recordat recorda que ‘Esquerra està impulsant la Llei de Consultes Populars al Parlament de Catalunya per tal de donar base legal a la celebració de referèndums per part de la Generalitat i els Ajuntaments de Catalunya’.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s