Cap vot a casa, també per defensar els nostres aeroports

A Europa ens juguem moltes coses, i per això és important anar a votar diumenge. En el vídeo que encapçala aquest bloc ho deixa molt clar, amb exemples del dia a dia d’un jove dels Països Catalans. Però hi ha moltes altres raons per anar a votar diumenge, i una de molt important fa referència al sistema aeroportuari català en el marc europeu.

La Unió Europea té com un dels seus pilars la defensa de la lliure competència. A l’Estat Espanyol, on l’oligarquia financera i econòmica té un pes molt important encara, aquest principi només s’ha aplicat per beneficiar els de sempre. En canvi, sorprèn que sigui el mateix Estat el que el violi en altres aspectes, com l’aeroportuari: la discriminació permanent de l’aeroport d’El Prat respecte el de Barajas n’és un exemple. I aquesta discriminació no ve per decisions d’AENA, sinó per l’existència d’una trenta de convenis internacionals signats per l’Estat Espanyol on s’obliga a utilitzar Barajas com a punt de sortida i d’arribada de vols intercontinentals.

En aquesta campanya en què molta gent parla del ferrocarril de mercaderies (que és molt important pel futur logístic dels Països Catalans), la gestió aeroportuària ha quedat en un segon terme. I ahir l’Oriol va proposar les actuacions que portarà a terme quan sigui diputat a Brussel·les i Estrasburg: s’exigirà una revisió dels acords i, en cas que no es faci, es portarà l’Estat Espanyol al Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees per violar el principi de lliure competència. Una raó més per anar a votar diumenge i fer-ho per l’Oriol Junqueras i per ERC.

Un pensament sobre “Cap vot a casa, també per defensar els nostres aeroports

  1. Pere,

    no sé si segueixes el Bloc Gran del Sobiranisme però m’agradaria extendre’t la pregunta que hi fan avui. Acceptarà esquerra la ILP sobre la convocació de referendums a Catalunya. Us posicionareu obertament i sense matisos pel dret a decidir del poble català? O això tampoc toca encara?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s