Clar i castellà

lecLes coses, a vegades, te les han de dir des de fora per creure-te-les. Passa això amb la Llei d’Educació de Catalunya (de la qual se’n va aprovar el dictamen a la Comissió d’Educació i Universitats al Parlament i que serà aprovada definitivament properament) que, entre moltes altres qüestions, blinda la immersió lingüística a l’escola catalana. La norma, doncs, donarà suport per fer front a les denúncies constants d’espanyolistes de tota mena (amb Ciutadans i El Mundo al capdavant) que posaven en escac el nostre model educatiu, i també per exigir a aquells mestres –més dels que voldríem- que no compleixen amb el principi d’immersió lingüística que ho facin perquè la llei ho marca.

I ningú dubta que sense Esquerra aquest blindatge no hagués tingut lloc. Perquè l’avantprojecte de llei que va fer el Departament d’Educació no ho incloïa i perquè un cop el govern va aprovar el projecte –després de discutir-ho entre tots els consellers, especialment els d’Esquerra- ja hi havia el Títol Segon dedicat a aquesta qüestió, element que ha estat enfortit pel treball del Grup Parlamentari d’Esquerra amb en Josep Maria Freixanet al capdavant, amb les disposicions transitòries que impedeixen l’aplicació de la tercera hora de castellà. I si algú li queda algun dubte, que llegeixi la premsa amiga. Diu El Mundo: Catalunya se declara independiente de España en materia de enseñanza. Clar i castellà.

Un pensament sobre “Clar i castellà

  1. Acabo de leer “Franco para antifranquistas”, el último libro de Pío Moa: muy recomendable para ustedes. También “Una historia chocante”, sobre los nacionalismos vasco y catalán. Ánimo y a leer

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s