Esquerra, BNG i Aralar i el dret a decidir

El mes de març ha acabat molt bé per Esquerra, i segur que és un bon signe d’un abril molt millor. Ahir dimarts, el govern català aprovava el projecte de llei de consultes populars per via de referèndum, que utilitza les escletxes del marc constitucional per permetre al Parlament de Catalunya convocar referèndums sobre aspectes relacionats amb les seves competències (tant les directes com les indirectes). L’autorització de l’Estat que imposa la Constitució –que no es pot decidir arbitràriament, com ha confirmat el Tribunal Constitucional- serà la prova de foc que encara necessiten molts catalans i la comunitat internacional per visualitzar que el procés d’independència és també un procés d’aprofundiment democràtic.

Però ahir també es conèixer la decisió del Bloque Nacionalista Galego d’anar junts amb Esquerra a les eleccions europees. D’aquesta manera, el nacionalisme d’esquerres gallec s’afegeix a Aralar en la llista conjunta que encapçalarà Oriol Junqueras. El BNG abandona el nacionalisme tebi de CiU i s’afegeix al seu aliat ideològic natural, que és Esquerra. L’Oriol encapçalarà una llista d’alta qualitat, de profunda complicitat ideològica, i de claredat estratègica per l’assoliment de la independència i la justícia social per als pobles d’Europa.

Aquestes notícies han caigut com un gerro d’aigua freda al nacionalisme interruptus, que ara qüestiona la llei de consultes que ells mai s’han atrevit a fer i que considera que assolir el 50% de les pel·lícules en català al cinema no és una prioritat. Tot plegat els desconcerta perquè el que esperaven d’Esquerra és que comportés com ells quan governaven. La memòria massa vegades és molt curta.

Un pensament sobre “Esquerra, BNG i Aralar i el dret a decidir

  1. Tens rao Pere que és una bona noticia la Llei del cinema, l’aliança electoral amb Aralar i el BNG i la Llei de referendums, malgrat que aquestos hauran de passar l’embut espanyol (digue’m pessimista) i no seran vinculants… però és un primer pas.

    Però per a mi el més de març no ha acabat del tot bé. Que un exmembre, i actual diputat, de l’Executiva Nacional animes a fer fora a una part important del partit via referendum intern em trepitja el mes sencer, i més tenint en compte que des de la direcció del partit l’actitud d’aquell Conseller Nacional no es va ni questionar. En canvi després, d’altres actituds o iniciatives si que són titllades de contraries a la linia del partit.

    Ens veiem Pere… el dissabte 4 a la Calçotada?

    Salut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s