L’estelada al Parlament

Aquest matí a la Comissió de Justícia, Dret  i Seguretat Ciutadana del Parlament de Catalunya hem debatut una proposta del Grup Mixt que demanava un posicionament contrari a la presència de la bandera estelada als ajuntaments, on he intervingut en nom d’ERC i també del PSC i ICV, que han subscrit el nostre posicionament. És un nou episodi de l’obsessió nacionalista espanyola de Ciutadans, que compta amb un full de serveis sobre aquestes qüestions força llarg (demanant la presència de la bandera espanyola arreu, i oblidant-se de les absències de la senyera als edificis oficials espanyols), i que -evidentment- mai ha posat el crit al cel quan s’han col·locat altres banderes (del Tíbet, de l’alliberament gai, etc.) com a domassos als Ajuntaments.

Observant la proposta, el pensament veritable de Ciutadans es visualita en l’exposició de motius, quan esmenta l’estelada com un “símbolo independentista contrario a la normativa vigente“, com si fos una bandera il·legalitzada. I el debat ha girat al voltant d’aquesta qüestió: és absolutament legítim que els ajuntaments que així ho acordin democràticament exposin l’estelada al seu balcó, i aquests acords no generen cap tipus d'”alteración de la convivencia” -com afirmen els diputats nacionalistes espanyols- sinó que el que ho genera és la prohibició de la llibertat expressió.

La proposta, com no podia ser d’altra manera, ha estat rebutjada per tots els diputats de la Comissió excepte els representants del Partit Popular i el Grup Mixt.

6 pensaments sobre “L’estelada al Parlament

  1. La llei de banderes és molt concreta en el què diu i amb el que s’ha de fer, per això és força aclaridor EL QUÈ ES POT FER!
    L’Estelada no entra en aquella llei i en la foto d’aquest apunt teu no és pas en el pal per a banderes, més aviat és en el balcó de l’ajuntament. És hora de deixar de fer cas a tot el que diuen que hem de fer i haver-ho de justificar a tota hora, és hora de estudiar les lleis de banderes i crear una estratègia per a onejar l’Estelada amb honor i sense faltar a aquella llei però estant per sobre d’ella: de l’Estelada estant!

    Salut

  2. ‘Es absolutamente legítimo que en aquellos colegios catalanes donde los padres y madres decidan democráticamente que las clases se impartan en español así se haga’. ¿Qué le parece?

  3. Benvolgut “aleatorio”, crec que cal separar el que és un tema simbòlic (l’estelada un dia a l’any en un ajuntament) del què és un tema tant important com l’educació. En aquest segon cas no estem parlant de símbols, sinó de construcció de la societat del futur, i una decisió com la que proposes va en contra del paper que ha de tenir l’escola com a eina de cohesió social i contribuiria a crear més guettos a la nostra societat. Negar-se a que el teu fill conegui el català (el castellà té una posició hegemònica en molts altres àmbits socials) és impedir-li que tingui els mateixos drets que la resta de ciutadans i també perpetuar la divisió social per raó de llengua que sembla que des de l’espanyolisme voleu recuperar. A Catalunya no pot haver-hi dues comunitats, sinó un sol poble de ciutadans lliures.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s