Joves i crisi econòmica

A mesura que avancen les setmanes, les projeccions de futur sobre l’actual crisi econòmica ens dibuixen un panorama cada vegada més fosc, on l’horitzó de la recuperació econòmica s’allunya progressivament. El mateix ministre d’Economia espanyol, Pedro Solbes, en una entrevista a El País, reconeix que mai s’ha viscut una situació com l’actual i que el govern espanyol ha esgotat tots el marge que tenia per fer front a la situació actual.

Davant de la precària situació econòmica i de les previsions cada dia més pessimistes, sorprèn que el govern espanyol no hagi impulsat cap mesura específica per protegir els joves, un dels sectors més vulnerables en moments de crisi a causa de l’alt atur, la precarietat i l’alta temporalitat de les seves feines. Com ens explica en Josep Ginesta, secretari de política social d’Esquerra, el mateix ministre Corbacho no va esmentar la paraula “jove” ni una sola vegada en la compareixença de la setmana passada davant el Congrés de Diputats per parlar de l’atur. La passivitat del govern espanyol (que és qui té les competències més importants i reté el finançament) contrasta amb l’alta activitat de les borses joves d’habitatge de la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya, l’increment de les ajudes al pagament del lloguer (i l’augment de base màxima de cotització de les deduccions del lloguer a l’IRPF) i l’obertura de nous serveis de polítiques actives d’ocupació.

Precisament perquè creiem que cal anar més enllà i ampliar les polítiques de defensa dels joves que realitzen Esquerra i les JERC des de les institucions, hem constituït un grup de coordinació per tal d’impulsar noves mesures per fer front a la crisi des de la perspectiva juvenil. La millora de la protecció social, l’augment del lloguer en l’habitatge protegit, i sobretot la millora de la formació són alguns dels eixos on estem treballant.

Un pensament sobre “Joves i crisi econòmica

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s