2 anys de govern d’Entesa, construint un estat propi

estatpropiDemà Esquerra farà un acte en motiu dels 2 anys de govern d’Entesa. Sovint es diu que el problema d’aquest govern no és si fa o no fa, sinó que no ven. I és ben cert, més si tenim en compte que la transformació de la nostra societat i la construcció d’un estat propi molesta als qui viuen de la dependència, uns poders fàctics propietaris i influents en els mitjans de comunicació.

Al número d’aquesta setmana de l’Esquerra Nacional es publiquen algunes dades sobre els efectes de la presència al govern des del 2003. Moltes d’aquestes dades són relatives a les polítiques socials (com l’augment del 22 al 33% la taxa de joves emancipats de 25 a 29 anys, o l’augment d’un 34% de mestres, o un 45% de la despesa en sanitat), però també es posa negre sobre blanc a les polítiques de construcció nacional. Serà amb Esquerra al govern quan s’aprovarà la Llei de Consultes Populars, quan s’han aconseguit més seleccions esportives reconegudes internacionalment, quan es blinda legalment la immersió lingüística o quan es crea una política exterior de veritat, a part d’augmentar un 34 % les exportacions a altres estats per dependre menys del mercat espanyol.

La dreta, en el seu afany d’associar país i partit, ha aconseguit fer creure a una part de la societat que Esquerra no sap governar. Evidentment s’han comès errors (com qualsevol govern), però el balanç és significativament positiu. Per això assistiré demà, 4 de desembre, a les 19.30 hores, al Petit Palau per conèixer –encara més- la bona feina d’Esquerra al Govern.

Un pensament sobre “2 anys de govern d’Entesa, construint un estat propi

  1. Doncs jo em penso que la situació no és com la describiu. De fet, crec que de construir estat si que se’n fa, però no pas del nostre. I crec que no s’ha avançat gens pel que fa a competències i encara tot continúa sent una vaga promesa de futur, com la llei de consultes. El que sí és una realitat és que el conseller Ausàs s’envaïni un comissari polític que controla les banderes dels consultoris que visita, per a que no falti la “rojigualda” i el que sí és una realitat és que els barracons a les escoles augmenten i les despeses en sanitat són totalment insuficients donats els dos milions de targetes sanitàries més. I el que també és una realitat és que encara no tenim finançament i donem suport a un partit que no votarà en contra dels pressupostos de l’estat. I el que també és una realitat és que la Renfe continua essent de l’estat i cada cop més mal gestionada, i de la gestió de el Prat i els altres aeroports ni en parlem. Per no dir que no s’està fent res per a que es garanteixin els drets dels catalanoparlants cada cop més assetjats a l’àrea metropolitana, perquè la llei de normalització lin¨guística és obsoleta.

    Ens enfonsem. Però qui dia passa any empeny. Fins a les eleccions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s