La Generalitat no farà els laterals de la C-32 al Maresme

Ho va anunciar ahir el conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, a Montgat: es retira la proposta (compartida amb el Ministerio de Fomento) de construir uns laterals amb dos carrils per cada sentit a banda i banda de la C-32 al seu pas pel Maresme. Des del Maresme, la gent d’Esquerra havíem rebutjat la proposta i apostàvem –i apostem ara més que mai- per aprofitar el necessari trasllat de la N-II al Baix Maresme per construir una nova xarxa de mobilitat basada en el transport públic, el rescat de peatges i la millora de la xarxa viària existent abans de construir una nova via. Per això, vam impulsar la campanya “Per un nou model de mobilitat al Maresme” i des del Parlament hem treballat, tant amb propostes de resolució com amb converses directes amb el mateix conseller o el secretari de Mobilitat, Manel Nadal, per tal de mostrar el nostre rebuig a aquesta infraestructura i acostar el Departament de Política Territorial a les nostres posicions.

I ho hem aconseguit. La decisió de descartar els laterals i donar-se dos anys per definir un nou projecte, a partir del consens polític i territorial, és una primera victòria, un primer pas. Una primera victòria no d’Esquerra, sinó de la ciutadania maresmenca, a la qual hem contribuït amb la mobilització i l’actuació institucional.

Evidentment, ara toca definir l’alternativa a la N-II, i ho hem de fer amb la màxima celeritat possible, ja que si bé els laterals eren una proposta absolutament rebutjable, cal respondre amb urgència a la necessitat de reordenar la mobilitat a la comarca. Nosaltres tornem a posar sobre la taula les nostres propostes:

  1. Donar prioritat al transport públic, millorant la xarxa ferrioviària i el transport públic per carretera.
  2. Fer gratuïts els peatges de la C-32 per als veïns i veïnes del Maresme.
  3. Convertir l’actual N-II en una via cívica.

Un cop acordat això, es pot avaluar la conveniència o no de construir una nova via de comunicació, sempre amb el consens territorial i polític i procurant el mínim impacte ambiental.

Però més enllà del futur, avui és un dia per demostrar que la mobilització i l’actuació institucional, quan van de bracet, ajuden a obtenir èxits. Una mostra del què ha de ser encara molt més la praxis polític d’Esquerra: partit de lluita i de govern.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s