Amb en Pep Andreu, alcalde de Montblanc

L’alcalde de Montblanc, l’amic Pep Andreu, ha hagut d’anar avui als jutjats de Valls a prestar declaració per unes suposades faltes de desobediència a l’autoritat per negar-se a parlar en castellà a un guàrdia civil que així li requeria. Per més menyspreu, el guàrdia civil va reclamar la identificació de l’alcalde quan aquest es va interessat per un control policial que realitzava conjuntament la Guàrdia Civil amb la policia local de Montblanc, de la qual precisament en Pep n’és el màxim responsable.

El menyspreu d’aquest membre de les forces de seguretat de l’estat cap al màxim representant democràtic de la ciutat on actua és una mostra que el feixisme i el nacionalisme espanyol que va caracteritzar la Guàrdia Civil fa any segueix viu per alguns. A més, pel que sembla, el mateix guàrdia civil ja ha amenaçat de denunciat a l’alcalde de Montblanc per afegir-se a la commemoració del centenari de l’estelada tot posant-la al balcó de l’ajuntament el proper 11 de setembre.

Fa anys hi havia pintades, arreu dels Països Catalans, que deien “Fora les forces d’ocupació!”. Amb el judici d’avui, veiem que a Montblanc encara n’hi ha que actuen com a verdaderes forces d’ocupació, menyspreant la democràcia i les institucions del nostre país.  Des d’aquí tot el suport i la solidaritat amb en Pep Andreu.

5 pensaments sobre “Amb en Pep Andreu, alcalde de Montblanc

 1. Fora les forces d’ocupació però no a canvi d’omplir pobles i comarques de mossos amb actitud prepotent que fan el mateix que els altres però en català, i no tots.

 2. Per cert, solidaritat amb el Josep Andreu en això, és clar. A Tarragona, un membre de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau va viure un fet molt semblat la setmana passada en una concentració de rebuig als vaixells de guerra al port.

 3. Hola Pere,

  Jo i la meva xicota el passat 10 de setembre a Montblanc, després d’un concert d’Obrint Pas vaig rebre el mateix tracte per una colla de guardies civils que feien registres a cotxes a Montblanc, em vaig negar a parlar en castellà i em van tenir 1 hora intentant denunciar-me per desobediència, al final es van fer enrere, però el cotxe el van deixar com si li hagués passat el Catrina.

 4. Jordi,

  Amb el tema dels mossos tens bona part de raó. L’augment d’efectius del cos s’ha fet, sovint, a base de reduir el nivell dels aspirants, i en conseqüència ha augmentat la sensació de prepotència i també algunes actituds irregulars. Com a diputat de la comissió de Justícia, Dret i Seguretat del Parlament, vaig tenir ocasió, a principis del 2007, de traslladar aquesta preocupació als responsables del departament d’interior, i d’instar-los a posar càmeres a les comissaries. És un primer pas però evidentment queda molta feina a fer.

  Andreu,

  Si els guàrdies civils de Montblanc tenen una reincidència en actituds de menyspreu, s’haurà de traslladar aquests incidents a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona. Faré gestions perquè així es faci.

  Salut a tots dos i gràcies pels comentaris!

 5. És evident que tenim a tots els estaments infiltrats del Estado. Amb l’excusa del “en tiempo y forma” ens continuen humiliant.

  Fins quan?

  Fins quan ho vulguem
  nosaltres !!*!!

  lo llaguter

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s