Qui pagarà la crisi?

En temps de bonança, algunes de les propostes que des d’Esquerra hem realitzat en l’àmbit de l’economia (per controlar l’especulació immobiliària, per exemple) han estat titllades d’intervencionistes. Els mateixos que clamaven al cel aleshores avui demanen intervenció en el mercat per tal d’evitar la crisi de determinats models de creixement que, en si mateixos, tenen una vida molt curta i són essencialment autodestructius.

En aquests moments, passat el període de bonança i entrats de ple en una crisi econòmica amb totes les lletres, cal evitar que els plats trencats d’un creixement econòmic massa recolzat en l’especulació immobiliària i poc en la creació de valor afegit a la nostra economia siguin pagats pels de sempre. En el nostre entorn geogràfic i econòmic, s’acostuma a fer pagar una crisi d’aquestes a les famílies treballadores, reduint la despesa social i augmentant les deduccions fiscals que acostumen a ajudar aquells que no tenen problemes per omplir la nevera i arribar a final de mes. Però en el cas dels Països Catalans, a més, els plats trencats els acaba pagant també el conjunt del país a causa de l’espoli fiscal que patim, avui reconegut fins i tot per l’estat espanyol, depredador de l’economia catalana. Per això, no podem acceptar que s’utilitzi la crisi com a escut humà per negar-se a reduir el dèficit fiscal amb la discussió del nou model de finançament autonòmic.

Esquerra som conscients d’aquesta situació i per això hem endegat una campanya basada en aquests tres punts: no a les retallades socials, sí a un finançament just i per un canvi de model productiu. En aquesta pàgina trobareu documents, eines de campanya i material de batalla per ajudar-nos a difondre les propostes en aquest àmbit de l’esquerra independentista.

2 pensaments sobre “Qui pagarà la crisi?

 1. Ja sé que no té res a veure amb el post, però jo volia saber que en penses de que fins i tot Sobirania i Progrés en la seva pàgina principal publica un article en que diu que Esquerra va cap a l’abisme, en referència a la política de tv3 i catradio.
  http://www.sobiraniaiprogres.cat/noticies/la-destruccio-de-catalunya-radio
  No s’ha de fer ni autocrítica, ni dir-hi res sobre tv3 si fins i tot entitats d’aquest tipus ho diuen?

  dani.

 2. Daniel,

  Gràcies pel comentari. Dir-te que, en primer lloc, el què fa Sobirania i Progrés reproduir en la seva web un article de Víctor Alexandre publicat a E-notícies, on criticava la línia política de TV3 i Catalunya Ràdio. Per tant, aquesta opinió no és de Sobirania i Progrés, sinó d’en Víctor Alexandre, a qui respecto però, en aquest cas, no puc compartir la seva opinió.

  En primer lloc, crec fermament que els mitjans públics han de ser independents dels poders polítics, i per tant, no puc demanar una “intervenció” a TV3 pel simple fet que no m’agradin alguns continguts dels seus informatius. La independència dels mitjans és important perquè sinó es convertirien en un portaveu del govern de torn (tot i que és lògic que informin de noves polítiques i actuacions de totes les administracions), i això no és el que volem.

  En segon lloc, ara s’ha obert una nova etapa a TV3, sota la direcció de Mònica Terribas. Estic plenament confiat que la seva qualitat professional i compromís nacional (que no complicitat partidista) es notaran, sobretot en les properes temporades.

  Finalment, crec que hi ha una tendència, sobretot en determinats cercles independentistes, a l’autoflagel·lació. En un moment en què hi ha més independentistes que mai, que es veurà TV3 legalment al País Valencià, en què es blinda per llei la immersió lingüística després de 30 anys, en què hi ha una unitat entre govern i oposició davant dels incompliments del govern espanyol, encara hi ha qui diu que l’independentisme no fa la feina. Sincerament, crec que no és així i t’animo a donar-nos un cop de mà (més enllà dels que segur que ja fas) per seguir avançant.

  Gràcies de nou pel comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s