Els cops de cap de ZP contra la paret basca

El Tribunal Constitucional espanyol ha admès a tràmit els recursos del govern de Zapatero i del PP contra la llei de consulta [pdf] que el passat 27 de juny va aprovar el parlament basc. L’admissió a tràmit també comporta la suspensió de la vigència de la llei, i això situa la celebració de la consulta a la societat basca anunciada pel lendakari per al proper 25 d’octubre en un escenari molt complicat.

De nou Zapatero, i amb ell el socialisme espanyol, tornen a donar-se cops de cap contra la paret basca. La no acceptació de l’anomenat Pla Ibarretxe en la primera legislatura de ZP té ara la continuació la impugnació al Tribunal Constitucional de la llei de consulta. De nou no s’admet que es pregunti al poble basc, que pateix un conflicte violent des de fa més de quaranta anys, quin és el futur que desitja. El radicalisme democràtic que Zapatero intenta exhibir davant la comunitat internacional en altres aspectes (com el reconeixement dels drets civils a parelles del mateix sexe, per exemple) es mostra com una façana de cartró pedra darrera la qual només hi ha el tradicional jacobinisme de l’esquerra espanyola.

El gir federal que el PSOE va anunciar al seu congrés de fa tot just dues setmanes sembla que tomba cap a la dreta. Però el més greu de tot plegat no és la violació als drets democràtics del poble basc que suposa la impugnació de la consulta, sinó que ZP no ofereix cap altra solució al conflicte polític i armat que viu el País Basc. Quina és l’alternativa a la consulta? La resposta del socialisme espanyol és el silenci. I amb el silenci, continua l’enfocament només policial i judicial de resolució del conflicte, que s’ha demostrat absolutament incapaç d’aconseguir una solució acceptada per totes les parts i basada en la dignitat de les persones i els drets democràtics.

Un pensament sobre “Els cops de cap de ZP contra la paret basca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s