Valoracions del 25è Congrés

Ahir a la nit Esquerra va tancar el procés congressual que havia començat unes setmanes abans. Per primera vegada en la història, comptem amb un president i un secretari general escollits per sufragi universal de la militància, i això els dóna tota la legitimitat del món per liderar aquest partit. Comptem també amb una ponència política aprovada amb un 88% de vots a favor, un 6% més que no pas de la passada Conferència Nacional, gràcies a les cessions que han fet les diferents sensibilitats. Ara toca executar-la.

I també comptem amb una nova executiva, de la qual tinc l’honor de formar-ne part. Des d’aquí vull agrair a en Joan Puigcercós i en Joan Ridao la seva confiança i la militància assistent al Congrés el seu suport. Som un equip de gent il·lusionada, alguns amb més experiència a la direcció del partit i d’altres que hi seran per primera vegada, que ens comprometem a treballar intensament per donar compliment a la ponència política.

Aquest procés no ha pogut amagar les tensions que es creen quan hi ha quatre sensibilitats que es fan visibles en forma de candidatures i presència al Congrés. La unitat es construeix al dia a dia, i per això la nova direcció ens hem donat un any per integrar a l’Executiva Nacional totes les sensibilitats del partit. Perquè és millor que la integració de tots sigui sincera que no artificial. I per això valoro positivament l’actitud del company Joan Carretero, que va retirar la seva esmena a la totalitat després d’haver-ne transaccionat bona part del contingut, i també dels companys d’Esquerra Independentista, ja que vam poder integrar moltes de les seves propostes, com també la capacitat de síntesi de les esmenes sobre el 2014 de l’entorn de Carod-Rovira.

El congrés també ha tingut moments amargs, que superarem amb esforç i treball. Vaig considerar una injustícia que en Xavier Vendrell quedés fora de la direcció, perquè si avui Esquerra és el que és com a estructura (un partit sanejat, amb presència a tots els Països Catalans, amb recursos humans i tècnics, etc.) en molt bona part gràcies a la seva tenacitat, al seu treball i a les seves decisions. Lluny dels estereotips que se li han volgut adjudicar, en Xavier és un patriota de cap a peus, la persona íntegra que no va acceptar donacions anònimes al partit i que ha fet de l’austeritat un valor. Però la política, moltes vegades, no és justa. Els qui el coneixem sabem, però, que en Xavier és d’aquells que no deixa el combat a mitja batalla. En un altre front, el veurem treballant per la independència i la justícia social, de ben segur.

Ara toca treballar, treballar i treballar, aquest és el nostre compromís. Comptem amb tots i totes per fer-lo realitat.

3 pensaments sobre “Valoracions del 25è Congrés

 1. Primer de tot, felicitats i ànims en el flamant càrrec “executiu”.

  Totalment d’acord, el que ens toca és treballar, treballar i treballar, i més ens val començar aviat. En política, ja ho sabem, les coses són el que són, però sobretot són el que semblen ser.

  Potser per això el company Vendrell ha patit aquesta caiguda de l’escenari. Ben segur que els que hi heu treballat colze a colze el coneixeu millor que ningú, i segur què és un gran patriota i millor persona. Però, de portes en fora, a la gent li costen de digerir els calçots mal cuits. És injust? potser sí, però les “fotos” queden a la retina de la societat (corona d’espines, surtides de tó amb regust a romesco, etc…), i nosaltres (Esquerra Republicana de Catalunya) tendim a facilitar massa les coses als “lluitadors de judo” que ens volen fer tocar l’esquena a terra (ciu, partits extraparlamentàris de l’esquerra independentista, mitjans de comunicació, etc…) i això l’únic que transmet a la gent són dubtes.

  Com bé dius és hora de treballar. Treballar per ser un partit serè i fiable. Un partit que fagi del sentit d’estat un dels seus millors actius. Un partit de govern.

 2. Havent llegit el teu post. Et dono la raó amb la majoria de coses. Potser trobo que alguns no van actuarr amb la bona fe que s’hauria d’esperar per tirar endavant un congrés més cohesionador i més just amb les persones que, com en Vendrell, tants sacrificis han fet pel partit i el país, però ara hem de mirar endavant.

  Amb tot, et faig cas, tanco internet i em poso a treballar, treballar i treballar 😀

  Abans però, felicitats! per moltes raons…

  Tu ja m’entens 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s