Puigcercós president, Ridao secretari general: gràcies

Els candidats de la candidatura Gent d’Esquerra han estat escollits president i secretari general del partit. Joan Puigcercós és el nou president d’Esquerra i Joan Ridao el nou secretari general, i han obtingut cadascun d’ells més del 37% dels vots, amb una distància mínim de 10 punts respecte del candidat en segona posició. Aquests resultats no haurien estat possible sense els centenars de militants que han col·laborat en la campanya. A tots i totes: moltes gràcies.

Ara s’obre una nova etapa d’Esquerra en què caldrà sumar, dins i fora del partit. I per fer-ho tenim la recepta, que no ens hem cansat d’explicar durant la campanya: rigor, treball, responsabilitat. Fent els canvis que calguin, els ajustos que convinguin i l’impuls que necessitem.

Els resultats de dissabte són una foto de la diversitat existent a Esquerra. Que aquesta diversitat sigui una oportunitat per créixer depèn tant de la generositat dels candidats escollits com de la responsabilitat dels que no ho han estat. I això vol dir projecte i equip, acordant la ponència estratègica i el full de ruta i configurant un equip el màxim de cohesionat possible. La nova direcció haurà de ser diversa, plural però amb un alt sentit del treball en equip i la lleialtat entre els seus membres. I aquesta diversitat no s’ha d’expressar en forma de quotes matemàtiques, sinó en idees i les persones més preparades.

Aquest és el repte. Ara és l’hora de fer feina, d’esmolar l’eina que es diu Esquerra Republicana. I ho hem de fer entre tots i totes.

Actualització 10/06/08 08:43

Us enllaços alguns blocs que fan un bon anàlisi dels resultats de dissabte:

Bloc de Jordi Aranda: “De dissabte en dissabte”

Bloc d’Antoni Garcia: “El dissabte vinent cal que torni a guanyar Esquerra”

Bloc de Josep Huguet: “Seny i responsabilitat”

Bloc de Saül Gordillo: “Algú farà de Hillary a Esquerra? O tots volen ser Obama?”

2 pensaments sobre “Puigcercós president, Ridao secretari general: gràcies

 1. I ara a continuar treballant, q és l’únic q sabem fer bé 😉

  Però no sols, tal i com dius, hem de sumar el millor de cada casa i estic convençut que els Joans ho sabran fer i aconseguir així una Esquerra més robusta.

 2. Hola Pere,

  Al meu parer els resultats eren “esperables”: una candidatura vorejant el 40%, dues empatadíssimes al voltant del 25% i una darrera. Si bé és cert que hi han hagut sorpreses.

  Sorpreses sobretot, com la de Carretero que ha tret uns resultats molt bons quedant segon a gairebé tots els llocs i buscant una tipologia de militant que, tal i com podem veure, és present a tot el territori. D’altra banda es veu com també es reforçen els feus territorials de cada candidat.

  Sigui com sigui, és just i necessari reconèixer l’esforç que heu fet i el que encara us queda per fer fins a dissabte. Molta sort.

  Fins aviat,

  Jordi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s