Enquesta d’El Periódico: Puigcercós, líder més recolzat per tot l’electorat i pels republicans

Un 34,3% dels votants d’Esquerra prefereixen a Joan Puigcercós com a líder del partit, segons una enquesta d’El Periódico. Puigcercós també guanya entre els electors que no són d’Esquerra, amb un 24% de preferència, fet que situa al candidat a la presidència de Gent d’Esquerra com un actiu que pot facilitar la incorporació de nou electorat al partit.

Les altres opcions per liderar Esquerra queden lluny del suport de Joan Puigcercós: Carod-Rovira es situa a vuit punts per sota, Ernest Benach a dotze punts de diferència, Carretero a vint-i-vuit i Bertran a trenta-tres punts de diferència. Com diu l’article del diari que explica l’enquesta, aquest resultat és després de llegir a l’enquestat totes les opcions. A la pregunta directa, sense definir les opcions, Puigcercós també guanya.

Si a aquesta enquesta hi sumem els més de 2.000 avals que la candidatura de Gent d’Esquerra ha aconseguit, podem dir amb tranquilitat que el nostre projecte cada vegada és més ben acollit, entre la militància i l’electorat.

Però no hem de ser ni autocomplaents ni anar refiats. D’aquí al 7 i el 14 de juny queda molta feina a fer, convèncer molta gent, i visualitzar que el projecte i l’equip de Gent d’Esquerra és el més preparat. Amb joc net, en positiu i fomentant el debat. Així aconseguirem el màxim suport.

11 pensaments sobre “Enquesta d’El Periódico: Puigcercós, líder més recolzat per tot l’electorat i pels republicans

 1. Retroenllaç: 0 comentaris « el tros
 2. Jo crec que en Puigcercós tindrà un suport molt més ampli que el que reflecteix aquesta enquesta i aconseguirà la majoria absoluta el dia 7 de juny.

  A banda de ser el més ben preparat, és el líder més ben valorat tant a dins com a fora d’Esquerra.

 3. Doncs jo crec que puigcercós (i el cap de llista ridao) han fet perdre més de 350.000 vots a aquest partit. Si la gent el vota massivament al congrés voldrà dir que som un partit de suïcides polítics. Tan de bo guanyi Carretero i TORNI LA DIGNITAT A LES SIGLES ‘ERC’.

 4. Aquest resultat és normal en una enquesta del PSOEriodico, s’ha d’assegurar el tripartit i per tant en l’enquesta es dóna importància als dos sectors oficialistes tripartidistes i menysté a les candidatures crítiques. Mai m’he cregut les enquestes d’aquest pamflet socialista, ara tampoc ho faré..

  Salut!

 5. Respecte a l’enquesta:

  – Cal diferenciar el que és una enquesta d’opinió feta telefònicament, amb criteris científics, de la que es fa en una web i que només contesta qui va a la web i vol fer-ho. Evidentment, la primera és més representativa que l’altra.
  – Evidentment, en totes les enquestes hi ha cuines, però en aquest cas no es fa una estimació de vot a partir de creuar vot declarar i record de vot, sinó que són les respostes a una pregunta directa.
  – Cal diferenciar l’univers d’aquesta enquesta (els enquestats de l’enquesta general que diuen ser votants d’Esquerra) de l’electoral del 7 de juny (la militància d’Esquerra): la implicació política i les dinàmiques internes poden fer variar el resultat.

  En tot cas, és una aproximació i una dada a tenir en compte, a més dels més de 2.200 avals aconseguits per Puigcercós i Ridao que els situen en el 50% del total d’avals recollits per les candidatures.

 6. És més facil aconseguir avals tenim les llistes de militants i anar a demanar el vot.
  També es més facil guanyar enquestes perque molts militants o ex-milants s’han donat de baixa.
  Potser guanyarà la canditadura de Gent d’Esquerra però en cap cas convençarà als 350mil vots perduts. Tampoc farà recuperar la credibilitat del partit, la majoria de gent de la punta de l’iceberg són la mateixa gent que hi ha a l’actual direcció.

 7. Joan,

  Només un apunt: l’enquesta d’El Periódico està feta entre els que, en una enquesta més general, es declaren votants d’ERC.

  No és possible fer una enquesta entre els militants d’Esquerra perquè això seria utilitzar les dades d’ells (que estan molt protegides per la llei orgànica de protecció de dades). Per això, quan alguna candidatura ha dit que tenia una enquesta interna o bé era fals o bé utilitzava partidàriament dades que són de tots.

  Finalment, crec que recuperar la confiança de la gent és una tasca que comença el 15 de juny, després del Congrés. Ara toca una altra cosa, que és el debat entre la militància. I un error teu: ahir vaig assistir, com a responsable de campanya, a la presentació del grup de suport que van fer Puigcercós i Ridao, i cap d’ells és membre de l’executiva d’Esquerra.

  Salut i gràcies pel comentari,

  Pere

 8. Tant de bo t’equivoquis Pere. … Mira, que el meu olfacte em diu que així serà. Fiar-se del panfleto de El Periodico és molt autocomplaent, però bé, a tothom els agrada enganyar-se de tant en quan…
  Esperem per al vostre partit que guanyi Carretero, i torni a donar a ERC (i no Esquerra) el perfil nacional que ha perdut malauradament.
  Només tinc una pregunta per a tu Pere. Què pot passar, quan en una colla 7 amics (tots amb carreres universitàries), hem passat de votar tots ERC, a plantejar-nos seriosament votar CiU (amb una pinça al nas això si) a les properes eleccions nacionals catalanes? Què heu fet malament? Us ho podeu plantejar? Si continueu amb Puigcercós i/o Carod no us dono ni quinze escons (i sinó al temps). vosaltres mateixos…Reflexioneu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s