Un partit per a tota la nació

Dissabte passat vaig acompanyar a en Joan Ridao a la trobada que la candidatura Gent d’Esquerra vam fer amb la militància del País Valencià, per exposar les nostres propostes per al país i el partit de cares al proper Congrés.

Sempre hi he tingut una debilitat, pel País Valencià i la seva gent. En la meva etapa de portaveu nacional a les JERC sempre vaig procurar que l’organització actués amb mentalitat nacional (de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó) i, malgrat que tots (i jo el primer) som víctimes de les fronteres imposades pels Decrets de Nova Planta, crec que en aquesta qüestió vam estar a l’alçada. Avui, gràcies a l’esforç de la militància de les JERPV encapçalades per l’Anna Peña, aquesta és una de les federacions territorials amb més presència del jovent independentista.

Però tornem a dissabte passat. Una bona colla de militants (jo diria una vuitantena) van rebre’ns a l’Octubre, aquella joia de cultura i pensament al centre de València, on va tenir lloc el dinar i la reunió després. Molts temes van sortir a debat: la necessitat d’enfortir el partit, de descentralitzar-lo, de dotar de més autonomia les federacions del País Valencià, les Illes i la Catalunya Nord; les repercussions de l’acció al govern del Principat a la resta de la nació, etc. I una preocupació: que no torni la C al logo d’Esquerra, que va dificultar durant anys el treball del partit a les comarques del sud, oferint carnassa als qui ens acusaven de paracaigudistes.

I un finalment, ens van traslladar un prec que assumim i compartim: sabent que els diferents territoris de la nació tenen ritmes també diferents, que no deixem ningú pel camí. I no ho farem. I per això volem un partit verdaderament nacional, que tingui tot el país al cap a l’hora de prendre decisions. Perquè aquesta és la millor manera de construir els Països Catalans.

3 pensaments sobre “Un partit per a tota la nació

 1. En canvi, a Mallorca, és just al revés, ja que la gent de les JERC estam bolcats construint Esquerra, i és ara quan els resultats es comencen a veure.

  Hem d’aconseguir equilibrar la situació. M’alegra veure que ho teniu tan clar, això del país. Per cert, com quedarà la ‘C’?

  Salut i sort!

 2. Si junts ens va anar bé en el passat, per nassos tenim les de guanyar en els reptes de futur que tenim per davant si ho fem units. Un partit veritablement nacional serà clau per a la implantació definitiva d’Esquerra arreu de la nació

  Sort i endavant

 3. Jo crec que la questió està en que no pot ser que la “regional” del País Valencià tingui la mateixa categoria que la del Penedes o la del Camp de Tarragona, no són el mateix.

  Tots els partits tenen la mateixa estructura organitzativa del seu ideal d’Estat… si seguim aquesta estructura i la comparem amb l’organització actual d’Esquerra, veiem que el País Valencià, les Illes i la Catalunya Nord només aporten un representant a la Executiva d’Esquerra, i que aquesta, està plagada de principatins, és a dir, tenim una executiva principativa amb una gairebé inexistent elecció/participació de la gent de la resta dels Països Catalans.

  Crec que hauria d’existir una Executiva d’Esquerra dels Països Catalans, de forma igualitaria territorialment parlant, perquè sinó pot passar el que va passar a la Conferència Nacional del 2007, que va venir a Barcelona gent de fora del Principat a discutir coses del Tripartit del Principat… no se quina impressió es deurian emportar la gent fora del Principat d’haver fet la mar de kilometres per esdevenir espectadors d’una cosa que no els afectava gaire que diguem.

  Au, Salut Pere!

  (i el que vas dir-me l’altre dia al Parlament no ho tinc tant clar jo :-P)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s