Gent d’Esquerra

L’aprovació del reglament del Congrés d’Esquerra en el Consell Nacional del partit d’ahir ha donat el tret de sortida definitiu en el debat d’idees, projectes i equips que viurà Esquerra en les properes setmanes.

Com diu en Joan Ridao, en els moments difícils és quan hom s’ha de comprometre. I jo ho faig a favor de Gent d’Esquerra, la candidatura encapçalada per Joan Puigcercós i el mateix Joan Ridao, per tres raons:

Ambició: un projecte ambiciós (el de la independència i la justícia social) es construeix dia a dia, no repetint només dates simbòliques. Això vol dir ser més forts als governs on som presents, enfortir la base municipal del partit i crear xarxa. El 2008 aprovarem la llei de consultes populars, el 2009 proposem una candidatura unitària del catalanisme a les eleccions europees i el 2010 hi haurà una nova política d’aliances basada en l’assoliment del concert econòmic. Només amb propostes concretes recuperarem la credibilitat per recuperar la confiança.

– Rigor: el projecte independentista no es pot construir a base de fum ni propostes irrealitzables a curt termini. Hem de seriosos a l’hora d’analitzar la realitat i ser conscients de la correlació de forces per evitar que es repeteixin els errors de l’estatut (tacticisme i divisió política, frustració, etc). Les propostes que fem des de Gent d’Esquerra són assolibles i ens permeten, des de la convicció dels arguments i la força que tenim, traçar el camí cap al referèndum

Treball: la majoria social que perseguim no es farà només escrivint llibres o viatjant pel món. Es fa des dels barris, els pobles i les ciutats, fent quilòmetres, convencent a la gent, amb el nostre discurs però també les nostres actuacions, que el projecte independentista és que pot aportar més benestar a la ciutadania. Hem de renovar les estructures del partit per fer-lo més modern, més participatiu, més eficaç i amb més corresponsabilitat. L’aprovació del reglament del Congrés, que instaura el sufragi universal per a tothom, és la primera passa.

Des de Gent d’Esquerra no vendrem fum ni èpica sense continguts. Oferim treball, ambició i rigor, les tres qualitats que necessita l’esquerra independentista per ser majoritària.

A la nostra web podreu consultar un tast de les propostes que posem sobre la taula i descarregar-vos els pdfs per ajudar-nos a recollir signatures.

Actualització 06/04/08 a les 21:30:

Més enllaços que parlen de Gent d’Esquerra:

Anna Simó: Gent d’Esquerra

Lluís Soler: Gent d’Esquerra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s