No ens deixem guanyar per la bipolarització

Les eleccions espanyoles més mediatitzades de la història tenen, com a component remarcable, un alt grau de bipolarització. Els cara a cara i la dinàmica de fronts de la campanya i pre-campanya, juntament amb la política d’enfrontament i crispació generada des de Madrid, han ajudat als dos grans partits espanyolistes a obtenir un bon posicionament de cara a les eleccions de diumenge.

Als Països Catalans, la gauche divine que copa els mitjans de comunicació ens alerta cada dia sobre un retorn del PP, obligant-nos a triar entre els mentiders i els feixistes. Si a tot això hi sumem els estralls que ha causat la batalla de l’estatut, el resultat és que l’electoral català no té el mateix nivell de mobilització que en altres comicis.

Però no podem premiar la bipolarització. El poder (el de veritat, de les grans corporacions i mitjans situats a Madrid) ens vol desmobilitzats, perquè saben que una presència més gran de l’independentisme a Madrid posa en perill els seus privilegis. Davant això, hem de sobreposar-nos a l’adversitat i votar independentista el proper 9 de març. Si volem uns Països Catalans lliures no podem resignar-nos a la primera de canvi. Hem d’anar a votar i votar Esquerra, la única garantia d’una defensa del nostre poble sense complexos, amb rigor i fermesa. Cap de les altres opcions té aquest objectiu: uns aspiren a governar Espanya (PSOE i PP) i els altres a facilitar la governabilitat (CiU i ICV). Nosaltres no anem a Madrid a tenir ministres, sinó a lluitar per tenir ministres propis dels Països Catalans.

No et deixis guanyar pel PP i el PSOE. Vota amb consciència i vota Esquerra.

Un pensament sobre “No ens deixem guanyar per la bipolarització

 1. “i els altres a facilitar la governabilitat (CiU i ICV)”

  Si, si, és clar… CiU sempre ha dit que vol governar, no enganya ningú. A Espanya li és igual amb Zapatero que amb Rajoy i, a Catalunya, li és igual un front nacionalista que un eix sociovergent.

  ICV tampoc enganya. Vol tenir més presència per formar governs d’esquerres. Així intenta influir els seus socis més conservadors, per apuntalar-los a l’esquerra.

  ERC… no sap mai amb qui governarà. Ara diu que amb CiU, ara fa president un Cordobès, ara lluita per l’Estatut, ara no el vol, ara trenca el govern, ara diu independència, ara federalisme…

  Ara pacta amb la Mayol i el Clos, ara obté mals resultats i no vol, ara forma govern amb PSC i ICV, ara li ofereix la mà a CiU en precampanya de les Generals…

  Noi, me n’alegro de l’esfondrament d’ERC. I tan de bó les CUP pugin a costa vostra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s