Jovent independentista en campanya

Joan Puigcercós amb les JERC

El jovent independentista, les JERC, va trencar motlles quan va enviar dues diputades a Madrid. La Georgina Oliva i la Laia Cañigueral, diputades des del novembre del 2006, van portar la veu dels milers i milers de jove que, arreu dels Països Catalans, es deixen les hores construint la independència.

De resultats de la presència de les JERC a Madrid, n’hi ha molts i de molta qualitat: l’obligació d’adaptar les beques a l’index de preus de cada territori, la llei contra la violència de gènere, les ajudes a les mares solteres, etc. Però sobretot, la gran batalla ha estat mental i ideològica: que l’Alfonso Guerra i en Mariano Rajoy es vegin obligats a suportar dues joves independentistes desacomplexades parlant des de la tribuna del Congrés ha ajudat a esmicolar, una mica més, els murs ideològics del nacionalisme espanyol.

I a Madrid, les nostres diputades s’han convertit en dues donasses polítiques. Com a mostra d’això, l’entrevista d’El Punt d’avui a la Georgina Oliva. Si a algú li quedaven dubtes, ara està clar: el 9 de març, vota Esquerra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s