Independentisme 2.0

La societat de la informació ha canviat les nostres vides. L’economia, les relacions laborals i la política es veuen afectades pels nous paradigmes de la era de la informació. En aquest context, els moviments polítics que pretenen grans transformacions (crear un estat propi, per exemple) hem d’adaptar-nos als nous temps, i per això no és casual que la presència de l’independentisme a la xarxa sigui molt gran comparada amb el seu suport electoral. La base social de l’independentisme, i sobretot la més activa, és el target d’usuaris d’internet, i això es nota.
Si fa uns anys vam començar amb les pàgines webs d’organitzacions polítiques, i ja temps van venir els blocs (que han crescut tant que hi ha la necessitat de trobar-se per organitzar-se i avançar), ara toquen les comunitats virtuals. Algunes es generen per si soles i són molt informals (el cas dels fotologs), encara que fins i tot en aquests àmbits l’independentisme hi té un espai (el fotolog de l’Acampada Jove n’és un exemple).
El Facebook obre un nou concepte, molt més complet i més “adult”, de comunitat virutal. Precisament a la mateixa setmana que en Saül Gordillo comentava aquest nou model de comunitat virtual, sortien dos nous grups d’usuaris d’aquesta aplicació (Jovent independentista i Acampada Jove) que s’afegeix al grup d’ERC i a les causes Sobirania i Progrés i Causa secessionista per un estat propi, fent present el moviment independentista en tota la seva pluralitat també a la xarxa social Facebook.
De ben segur que aquesta nova manera de treballar i interrelacionar-se canviarà els comportaments i pràctiques de la política, i si l’independentisme és capaç de liderar la innovació en aquest àmbit estarà molt ben posicionat per seguir marcant l’agenda política. La web 2.0 ens diu que és l’hora de l’independentisme 2.0: s’accepten propostes. 

[@more@]

7 pensaments sobre “Independentisme 2.0

  1. Ja tenim el .CAT, pel que ja som independents a la xarxa. Ara falta treballar amb les eines que internet ens ofereix per aconseguir l’independentisme del nostre país!
    Salut i gràcies per vindre ahir al congrés del Camp ( de Tarragona ).
    Una abraçada,
    Daniel

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s