Endavant amb la llei de consultes populars (i una reflexió complementària)

https://i1.wp.com/www.coparmex.org.mx/contenidos/publicaciones/Entorno/2001/abril01/vi%F1etas/1%2012.jpgAhir, pels passadissos del Parlament, em vaig trobar la família López de visita: Alfons López Tena i Hèctor López Bofill, que, acompanyats de Roger Albinyana, portaven a les mans el document de bases de la llei de consultes populars. El document, que podeu llegir aquí, proposa la creació d’un instrument d’aprofundiment democràtic que, a diferència d’altres propostes realitzades fins ara, té encaix en l’actual sistema constitucional. Això, que no és bo perquè sí, té una gran virtualitat: ens estalviem la discussió (típica, tant llatina) d’adequació o no al marc constitucional d’una llei. Recordeu, si no, el drama del nou estatut, on tot el dia ens discutíem si la Constitució permetia els seus preceptes o no.
La llei, que ja està treballant des del departament de Governació en Joan Puigcercós, serà un bon instrument que ens permetrà tenir una eina més per avançar com a societat i com a nació. En tot cas, és la plasmació jurídica que el debat ha passat a Catalunya del peix al cove autonomista al dret a decidir. Això ha estat gràcies a molts factors: el No d’Esquerra a l’estatut, les mobilitzacions de la PDD, la progressiva sobiranització de l’esquerra catalana amb els acords de govern, etc. Evidentment, són processos lents, de canvi de cultura política, que no es fan d’un dia a l’altre. Lentament, però, el país va canviant de paradigma, sobretot a mesura que van sortint la superfície les deficiències de l’estat de les autonomies.
Enmig de tot això, tenim unes eleccions espanyoles on una part petita del catalanisme opta per un vot en blanc, preconitzant una tàctica miop entre l’ara o mai i l’agudització de les contradiccions. Si després de tot l’enrenou dels últims mesos, de sortir al carrer pel dret a decidir, de mobilitzar la societat catalana fins al punt que el PSC ja diu que s’han de publicar les balances fiscals i avançar progressivament cap al concert econòmic i quan ens presenten com a futurible ministre d’Indústria Manuel Pizarro, el catalanisme reduís el seu pes al Congrés de Diputats, perdríem una bona oportunitat.
I som conscients que tots plegats no hem acabat de fer les coses com voldríem. Potser no hem estat prou agosarats o capaços de preveure cap a on ens portaria la creixent complexitat de la nostra societat i els afers públics. Però la resposta no pot ser la puresa de la bombolla sinó que ha de ser avançar, avançar i avançar. Perquè, en democràcia, el que compten són els vots i els diputats i diputades que té cadascú, i les interpretacions de què significa un vot en blanc o una alta abstenció duren poc i no tenen transcendència en les nostres vides.
Avui, precisament, el candidat de l’esquerra independentista a les eleccions espanyoles, Joan Ridao, exposarà el plantejament d’aquest moviment en una conferència a l’Auditori Once de Barcelona. De ben segur que serà un avançament de la feina rigorosa, seriosa i efectiva que Esquerra farà amb el renovat grup parlamentari al Congrés a partir de les eleccions de març.

[@more@]

10 pensaments sobre “Endavant amb la llei de consultes populars (i una reflexió complementària)

 1. plantejament d’aquest moviment en una conferència a l’Auditori Once de Barcelona. De ben segur que serà un avançament de la feina rigorosa, seriosa i efectiva que Esquerra farà amb el renovat grup parlamentari al Congrés a partir de les eleccions de març.
  ultimate card

 2. Good to know about that. Avui, precisament, el candidat de l’esquerra independentista a les eleccions espanyoles, Joan Ridao, exposarà el plantejament d’aquest moviment en una conferència a l’Auditori Once de Barcelona. buy online thesis De ben segur que serà un avançament de la feina rigorosa, seriosa i efectiva que Esquerra farà amb el renovat grup parlamentari al Congrés a partir de les eleccions de març. buy law thesis Avui, precisament, el candidat de l’esquerra independentista a les eleccions espanyoles, Joan Ridao, exposarà el plantejament d’aquest moviment en una conferència a l’Auditori Once de Barcelona. De ben segur que serà un avançament de la feina rigorosa, seriosa i efectiva que Esquerra farà amb el renovat grup parlamentari al Congrés a partir de les eleccions de març.

 3. Good to know about that. Avui, precisament, el candidat de l’esquerra independentista a les eleccions espanyoles, Joan Ridao, exposarà el plantejament d’aquest moviment en una conferència a l’Auditori Once de Barcelona. buy online thesis De ben segur que serà un avançament de la feina rigorosa, seriosa i efectiva que Esquerra farà amb el renovat grup parlamentari al Congrés a partir de les eleccions de març. buy law thesis Avui, precisament, el candidat de l’esquerra independentista a les eleccions espanyoles.

 4. 経口避妊薬
  経口避妊薬の避妊効果は極めて良く、100の避妊効果があります
  経口避妊薬:http://www.allkanpo.com/product/酢酸経口避妊薬片.html
  御秀堂養顔痩身カプセル
  当品物は伝統の漢方医薬の保健の理論によって、近代的な生物の医学の工事の原理を結び付けて、3年余りの専念を通じて開発の純粋で天然の健康のダイエットする食品で、美しい体と美しい顔の双方向の双効果。
  御秀堂養顔痩身カプセル:http://www.allkanpo.com/product/御秀堂養顔痩身48.html
  
  新一粒神(しんいちつぶしん)
  早漏、夢精、弱精、性機能障害、性欲は弱まって、ペニスは小さくて、腰のひざはだるくて痛くて、手足がだるくて、頭がぼうっとして耳鳴りがして、体がびくびくして寝汗をかいて、夜小便をするしきりに多くて、前立腺炎など腎臓びくびくする引き起こす多種病状。
  新一粒神:http://www.allkanpo.com/product/新一粒神.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s