Lehendakari

Dijous passat vaig  tenir la sort d’assistir a la conferència de Juan José Ibarretxe a Barcelona, organitzada per la Plataforma pel Dret de Decidir, Sobirania i Progrés i el Cercle d’Estudis Sobiranistes. Del discurs del lehendakari (us adjunto un enllaç a les diapositives que l’acompanyaven) en podem treure tres conclusions que ens interessen: comunicació, perseverança i dignitat.
Ibarretxe va demostrar ser un gran comunicador, no només perquè el que deia ho tenia interioritzat, sinó perquè va deixar-se de protocols (les típiques conferències institucionals llegides) i, amb el micro a la solapa, va anar desgranant cadascun dels seus arguments amb contundència i molta, molta, claredat.
La seva proposta es basa en la perseverança. Ho va dir ell: el 2005 van rebutjar la seva proposta de nou estatut polític per Euskadi (l’anomenat Pla Ibarretxe) i el 2006 ens van retallar l’estatut del Parlament. Malgrat això, hi torna: una nova proposta sobre la taula. N’hauríem d’aprendre, de la perseverança, i allunyar-nos de la frustració col•lectiva, la millor arma del nacionalisme espanyol (del PSOE i del PP).
Finalment, el concepte dignitat. Ibarretxe és un polític digne, no es doblega, ni davant Zapatero ni davant la dreta judicial. I va transmetre, dijous passat, la dignitat de la seva proposta i la dignitat d’un Parlament que no accepta retallades.

[@more@]

8 pensaments sobre “Lehendakari

  1. Si Pere, Ibarretxe és un exemple de com ens agradaria que fossin els nostres líders.
    Però a casa, que també bon planter, no estic gaire segur que hagi polítics disposats a jugar-se-la en una aposta com aquesta, ja que si es perd segur que haurà de deixar el càrrec public o fins i tot anar a la presó.

  2. molta, claredat.
    La seva proposta es basa en la perseverança. Ho va dir ell: el 2005 van rebutjar la seva proposta de nou estatut polític per Euskadi (l’anomenat Pla Ibarretxe) i el 2006 ens van retallar l’estatut del Parlament. Malgrat això, hi torna: una nova proposta sobre la taula. N’hauríem d’aprendre, de la persev

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s