Aprovada la Llei pel Dret a l’Habitatge!

Fa poca estona hem aprovat al ple del Parlament, amb els vots a favor d'ERC, ICV i PSC, en contra de CiU i PP i l'abstenció del grup mixt, la llei pel dret a l'habitatge. Un projecte de llei que suposa una eina ambiciosa i potent per facilitar l'accés a l'habitatge.

Demà penjarem en aquest bloc els enllaços a la llei aprovada, ja que fins a darrera hora hem estat incoroporant esmenes, tant pel incorporar el dictàmen del Consell Consultiu com per arribar a nous acords en articles concrets amb els altres grups. La llei situa l'habitatge protegit com una política social, estableix que l'habitatge haurà de complir una funció social, incorpora nous elements d'obtenció d'habitatge accessible (el lloguer forçós, les reserves per habitatge protegit en sòl consolidat i la vinculació del termini de la qualificació dels habitatges protegits al destí del sòl) i regula de manera àmplia el mercat immobiliari.

Des d'aquí, i en nom del grup parlamentari d'Esquerra, vull reiterar el que ja hem dit en la intervenció: gràcies a totes les entitats i a les persones que ens han ajudat en aquesta llei, especialment als nostres assessors Francesc Sutrias i Marc Suàrez.

[@more@]

3 pensaments sobre “Aprovada la Llei pel Dret a l’Habitatge!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s