Queden 3 dies per a la manifestació

Dissabte 1-D s’acosta, i el soroll que preveu una assistència massiva a la manifestació va en augment. No només perquè la xarxa n’és plena (veieu l´apunt de Vicent Partal, per exemple), sinó també perquè tots els mitjans de comunicació en parlen (El Temps d’aquesta setmana publica una entrevista a en Gerard Fernàndez i la Mònica Sabata, portaveus de la plataforma), i a més s’acaben d’afegir a la convocatòria la FAVB i el Cercle d’Estudis Sobiranistes [enllaç a la notícia].
El col•lapse del sistema autonòmic al nostre país ens obliga a moure peça. En els propers mesos prendrem decisions importants (des de quina és la resposta a una més que probable sentència desfavorable del Tribunal Constitucional envers l’Estatut del Principat a les actuacions dels partits catalans amb la nova majoria sorgida de les eleccions espanyoles al proper març), i alguns ja preparen el terreny per fer-ho [CiU està disposada a pactar amb el PP, diu l’ABC]. En aquestes decisions s’haurà de tenir en compte l’increment de l’independentisme, que el president Pujol ens recorda en una entrevista d’avui a El Punt.
I tot això s’esdevé el dia després que el Congrés de Diputats rebutgés la proposta de resolució d’ICV per demanar la dimissió de Magdalena Àlvarez. Davant d’una aliança entre ERC, CiU, ICV, Coalición Canària i el PP, el PSOE va haver de recòrrer a dos trànsfugues i al PNV, BNG i CHA. Moltes gràcies, Galeusca!
Paral•lelament al salvament pels pèls de la ministra antes partía que doblá, el virrei Morlán anuciava que l’1-D es restablirien els serveis de rodalies, coincidint amb la manifestació. El dubte que tenim és si això és una col•laboració desinteressada a facilitar el transport a la convocatòria o, coneixent la trajectòria de RENFE, una maniobra per imposar la impuntualitat als assistents a la manifestació. Les maniobres dilatòries, però, no poden amagar la realitat: els governs espanyols han demostrat tanta inoperància que reclamar el dret a decidir sobre les infrastructures és de sentit comú. Fer-ho pitjor que ells és impossible.

[@more@]

2 pensaments sobre “Queden 3 dies per a la manifestació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s