El caos de rodalies al Parlament: crònica del debat (II)

El segon torn del debat sobre el caos de rodalies al Parlament ha posat sobre la taula algunes rèpliques però també algunes propostes.

El president Montilla, per la seva banda, ha remarcat -i aquí coincidim- en què els objectius de totes les forces al Parlament ha estat els mateixos: restablir la normalitat i la seguretat. El president ha reivindicat el seu discurs de la setmana passada a Madrid, on va advertir del risc "d'allunyament irreversible", una intervenció -val a dir- amb un grau compromís nacional que s'haurà de veure ratificat pel dia a dia.

Davant les acusacions d'Artur Mas denunciant que ningú ha assumit responsabilitats, Montilla ha posat sobre la taula els cessaments a la direcció tècnica i la contractació d'empreses alternatives a OHL, la responsable de les obres. En la part final de la seva intervenció, Montilla ha fet gal·la d'una retòrica poc freqüent (però que va creixent mica en mica) en les seves intervencions: ha dit que el país necessita "neurones, no proclames", i ha advertit (recordant una intervenció sonada del president Maragall) que "Vostés tenen un problema, i es diu José Montilla, es diu govern d'Entesa".

Per la seva banda, Artur Mas ha posat sobre la taula -entre d'altres- tres propostes: l'impuls del Pacte Nacional d'Infrastructures (que ha estat acceptada posteriorment pel portaveu del PSC, Miquel Iceta), la reclamació al govern espanyol d'indemnitzacions per als usuaris afectats i, finalment, constitució d'un gabinet de crisi. Com a anècdota, i davant un sonor aplaudiment dels diputats convergents, Mas ha demanat als seus que no aplaudissin, ja que el tema era prou seriós com per no fer-ho. Mas ha quedat bé, segur, però la cara dels diputats de CiU era d'estupefacció absoluta davant la recriminació del seu propi líder.

Joan Ridao, en nom d'Esquerra, ha estat qui ha concretat les solucions, unes immediates, i altres d'objectius de futur. Com a propostes immediates, Ridao ha reclamat a l'estat la creació d'un fons de compensació per afrontar les indemnitzacions dotat amb 250 milions d'euros, execució immediata de les millores urgents a la xarxa de rodalies, i l'impuls del transport de mercaderies mitjançant un corredor mediterrani ferroviari. Finalment, Ridao ha fixat com a objectiu l'assoliment del dret a decidir sobre les nostres infrastructures. Aquest objectiu, díficil però assolible, podrà veure's reforçat amb la manifestació del proper 1 de desembre. Ens veiem a les 17h d'aquell dia a la plaça de Catalunya amb els companys de la Plataforma del Dret a Decidir.

[@more@]

Un pensament sobre “El caos de rodalies al Parlament: crònica del debat (II)

  1. “La política la fas o te la fan”(Joan Fuster)i tu Pere o has fet molt bé Gracies i Fins PROMPTE amic, company i VALENCIÀ una persona com tu no podra mai de deixar de fer política i espere voret prompte a l’executiva d’Esquerra amb el “superman” al teu costat lluitat pel país que mai a deixat de ser nostre.
    GRACIES!!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s