Endavant amb l’Oficina Antifrau

Avui al ple del parlament hem donat el tret de sortida del tràmit parlamentari del projecte de llei de l'Oficina Antifrau de Catalunya. Aquest organisme, que dependrà del Parlament, serà l'encarregat de perseguir, prevenir i denunciar a la justícia (tot actuant d'ofici) els possibles casos d'ús indegut de fons públics o qualsevol aprofitament il·lícit per part de les persones que exerceixen funcions polítiques i administratives.
El projecte de llei arriba al Parlament després d'haver estat un dels elements de negociació més importants al govern de la Generalitat. El fet que l'oficina tingui competències per perseguir els casos de possible corrupció també a les administracions locals va ser un dels motius de discrepància entre el PSC, que amb la façana del principi d'autonomia local apostava per mantenir l'opacitat en aquestes administracions, i Esquerra, que creia que l'oficina havia de ser una veritable eina contra el frau.
Podeu consultar el text complet del projecte de llei aquí.

[@more@]

2 pensaments sobre “Endavant amb l’Oficina Antifrau

 1. Ahir, abans que sortís en Vendrell a parlar, vaig veure pel 3/24 que comentàveu la jugada. Li devies donar corda perquè va sortir l’home bastant encès jeje.
  Ara més seriosament, trobo vergonyós que tots els partits hagin anat fent la puteta per allargar l’inici del tràmit parlamentari de la llei. I m’agradaria saber també el paper que ha tingut el consultiu…
  No afluixeu a partir d’ara i, una vegada més, atenció amb el PSOE que si té ocasió ens la cardarà de la maneta de CiU que pel que vaig veure ahir no els agrada ni mica aquesta llei

 2. Gràcies pels comentaris!
  Oriol: la proposta de l’oficina antifrau ha entrat com a projecte de llei al Parlament, és a dir, a proposta del govern. De fet, ha estat allí on aquesta proposta s’ha retardat més, ja que hi havia alguns partits que no volien que tingués gaires atribucions i que no afectés a l’administració local. Pel que fa al consultiu, encara no hi ha arribat, ja que hi poden acudir els grups parlamentaris un cop s’ha aprovat el dictament de la llei en comissió al Parlament (l’últim pas abans de l’aprovació definitiva).
  Gerard: pel que fa a les subvencions, totalment d’acord. Pel que fa als sous de parlamentaris, podríem entrar en un debat demagògic, però en cap cas pot ser un ús indegut de fons públics, ja que hi ha un procés d’acord ajustat a la llei a l’hora de fixar els sous. Una altra cosa és que aquests siguin elevats, i que es podrien abaixar una mica. Per aquesta raó, hi ha parlametnaris que destinem una part del sou a organitzacions polítiques i socials amb les que col·laborem (més enllà de l’aportació justa i necessària al partit). Pel que fa a les dietes, no n’hi ha, ja estan incloses dins dels sous, o sigui que la gasolina, els dinars, etc, ens els paguem nosaltres (com tothom, vaja).
  Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s