Independència-Dependència: només 10 punts de diferència

El Periódico de Catalunya lliura avui la segona part de l'enquesta de tardor. Si ahir diumenge l'enquesta destacava el manteniment d'Esquerra en 21-22 diputats, avui es centra en les relacions Catalunya-Espanya.

A l'espera d'un anàlisi més acurat (comparant amb enquestes anteriors per veure la tendència, etc), cal destacar dues dades: 6 de cada 10 catalans són partidaris de la celebració d'un referèndum d'autodeterminació i, en cas que aquest es celebrés, el sí a la independència obtindria un 33'9% i el no a la independència un 43'9%. 10 punts de diferència són el que separen els independentistes dels unionistes.

Pel que fa als partits, els independentistes són majoria entre els votants d'Esquerra (81% a favor davant un 4,2% en contra) i de CiU (45% a favor davant un 27% de contraris). Hi ha un empat tècnic entre els votants d'ICV (les dues opcions queden en un 36,1%), i el no a la independència guanya entre els votants del PSC (62% contraris a la independència i un 19% a favor), i més aclaparadorament, entre els votants del PP i Cs (gairebé, en els dos casos, un 85% de contraris a la independència).

Podeu veure els resultats de l'enquesta clicant aquí.

[@more@]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s