Una estelada pel Dalai Lama

Aquesta darrera setmana Tenzin Gyatso, el catorzè Dalai Lama, ha estat de visita a Barcelona, convidat per la Casa del Tibet de la capital catalana. Entre les nombroses activitats que ha protagonitzat el líder tibetà –que compta amb un gran prestigi a nivell internacional-, va haver-hi la visita al Parlament de Catalunya, on va ser rebut per la mesa i els diputats que vam poder assistir a la recepció.

Aprofitant la recepció, i donada la personalitat planera i afable de Gyatso, vam aprofitar per fer-li dos regals: una estelada, símbol de la lluita per la llibertat dels Països Catalans, i el llibre A unique path (la versió en anglès del llibre Un únic camí de Daniel Camón, sobre la realitat política dels Països Catalans). D’aquesta manera, des de l’esquerra independentista volíem donar-li la benvinguda a casa nostra al líder tibetà i un dels caps espirituals del budisme, una confessió religiosa amb seguidors arreu del món, i que s’ha caracteritzat per una concepció laica i tolerant del fet religiós.

Amb aquest petit però simbòlic gest, hem volgut donar a conèixer a una personalitat com Gyatso la realitat política i social dels Països Catalans. En el seu cas, a més, com a líder d’una nació sense estat, és important que conegui que Barcelona forma part d’una nació sense estat i que té negat el seu dret a l’autodeterminació. Com va dir Gyatso, el Tibet i Catalunya tenen en comú moltes coses, entre les quals ser una nació sense estat en lluita per la seva llibertat. Un gest simbòlic per començar les commemoracions de l’Onze de Setembre.

[@more@]

3 pensaments sobre “Una estelada pel Dalai Lama

  1. Ben fet Pere, hem d’internacionalitzar el cas i quina millor manera de fer-ho que donant-ho a conèixer a un líder espiritual com es un Dalai Lama, aplaudeixo l’idea, mol bona!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s