38.000 gràcies!

L’Acampada Jove 2007 ha estat de nou un èxit. Milers de joves han participat d’aquest esdeveniment polític i festiu que, sota el lema de “Independència i Socialisme”, s’ha consolidat com una eina de combat i mobilització del jovent independentista. 

Vull agrair ,des d’aquest bloc, a totes les persones que ho han fet possible: als i les militants de les JERC, a l’Ajuntament de Sant Celoni, als veïns de la vila, a tot el personal tècnic i els professionals que han col·laborat amb l’Acampada, a les institucions que ens han donat suport, als companys dels mitjans de comunicació, etc.  

Ara, després de quatre dies de viure en un espai de llibertat del moviment juvenil, cal seguir lluitant dia a dia, cadascú des del seu front, per aconseguir que la independència i  la justícia social siguin una realitat. Com vàrem dir a l’acte polític central de l’Acampada, “cal autodeterminar-nos cada dia al treball, a l’institut, a la facultat, i al carrer”. Gràcies a tots!

[@more@]

3 pensaments sobre “38.000 gràcies!

 1. En primer lloc, gràcies a tots pels comentaris.
  Sobre el que parla sobre la broma del nacionalisme, crec que no val la pena comentar res, es llueix ell sol.
  Pel que fa als altres comentaris, la Cristina diu que no entén què hi feia Ojos de Brujo a l’Acampada. Doncs molt senzill: és un grup que agrada a molta gent jove, que té lletres amb contingut social, i que fa que gent que no vindria mai a l’Acampada a escoltar Obrint Pas (per exemple) vingui i conegui la música en català. Es tracta, en definitiva, de combinar identitat i obertura per anar creixent. Pel que fa als comportaments d’alguns assistents, és cert que en un esdeveniment d’aquests magnituds hi ha actituds de tot, però també és cert que ens ho trobem dia a dia. En tot cas, l’organització té un control important sobre les begudes que suministra al públic, i fins i tot als menors d’edats se’ls posa un braçalet diferenciat de la resta (que et permeten accedir a tot el festival) per tal d’evitar que els siguin suministrat alcohol.
  Per altra banda, l’usuari “Europa sin fronteras” fa una retòrica pretesament internacionalista però de fons totalment nacionalista espanyola, ja que s’oblida de que les úniques fronteres que patim son les que imposa l’estat espanyol. I recordar-li que, segons el dret públic internaiconal, si Catalunya és independent podria seguir formant part de la UE, ja que opera el que se’n diu “successió en els tractats internacionals”.
  Després en Pere qüestiona els números de l’Acampada. Podríem entrar en una llarga discussió sobre la manera de recomptar en els festivals músicals, però no ho farem, ja que si als altres festivals (que compten amb el mateix sistema) no se li demana, entenem que a l’Acampada tampoc. També dir-li que la capacitat del festival és perquè hi passin 50.000 persones. És la capacitat física, que no organitzativa, ja que aleshores les JERC hauríem de fer un esforç que queda lluny del què és possible avui per poder atendre a tanta gent (vol dir més seguretat, més gent als torns de treball, més serveis ,etc.). Per aquesta raó la zona d’acampada no s’ha omplert (com tampoc s’ha omplert mai): perquè encara hi ha capacitat per seguir creixent. I sobre els canvis a l’Acampada, és veritat que comptem amb un factor que no teníem en altres edicions, que és la forta competència amb altres festivals, fet que ens fa que haguem de millorar. El qui tingui idees, està convidat a fer-nos-les arribar.
  I per la gent de Sant Celoni, el que entenem que ara toca fer és valorar l’edició d’enguany. Primer les JERC internament, i després amb els altres agents implicats, incloent l’Ajuntament. A partir d’aquí podrem mirar què fem en un futur, però nosaltres, malgrat que tot és millorable, ens sentim còmodes a Sant Celoni i agraïm l’acollida que ens faciliten els seus veïns.
  Gràcies a tots, de nou, pels comentaris.
  Pere Aragonès

 2. joan, nomes dir-te que la cup de sant celoni encara no s’ha posicionat sobre el futur de l’acampada.
  El posicionament que si va fer a l’edició anterior va ser informar que l’ajuntament de sant celoni destiners a l’acampada de la JERC la suma de 108.000euros, en canvi per les barraques de la festa major on contant a l’estil acampada i deuen pasar 40.000 persones si destinen uns 30.000euros.

 3. er polítiques socials. Un exemple d’això és que cap dels defensors del “sí” ha dit quants euros de més tindrem per fer habitatge per joves. El 18 de juny, els joves hem de dir no a un estatut que ens condemna a estar a la cua d’Europa vint-i-cinc anys més. Ja tenim prou hipoteques.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s