Treballant amb el Pacte Nacional de l’Habitatge: feu-nos arribar les vostres propostes

La necessitat d’articular un gran acord entre administracions (Generalitat i Ajuntaments, principalment), societat civil (consell nacional de joventut, associacions de veïns, etc.), promotors d’habitatge social (cooperatives d’habitatge, organitzacions sindicials, etc) i operadors del mercat immobiliari per tal de facilitar l’accés a l’habitatge s’ha anat posant de manifest en els darrers anys. 

Cal un acord perquè les limitacions del nostre marc jurídic i polític (tant les pròpies de l’estat de dret pel que fa al lliure mercat com les de sobirania política) impedeixen a les nostres institucions una intervenció que determini a fons les característiques del mercat immobiliari i pugui controlar, d’aquesta manera, l’augment de preus de venda i les rendes de lloguer, i impulsi una oferta d’habitatge accessible (que passa, de moment, per habitatge amb protecció oficial). 

Aquesta setmana s’ha fet pública la segona versió del Pacte Nacional per l’Habitatge, que té per objectiu esdevenir aquest acord necessari. En els propers quinze dies acabarem l’elaborar el document definitiu, i us obrim les portes per tal que ens feu arribar les vostres aportacions. Podeu consultar la segona versió del borrador del Pacte Nacional de l’Habitatge aquí i fer-nos arribar les vostres propostes a parlament@jerc.cat

[@more@]

3 pensaments sobre “Treballant amb el Pacte Nacional de l’Habitatge: feu-nos arribar les vostres propostes

 1. Bé m’alegro que actualitzem el bloc… 😉
  Jo tinc una proposta: que el preu dels pisos de lloguer sigui una tercera part del sou “normal”, és a dir,cutre.
  Si posem per exemple que algu cobrés uns 750 €, 1/3 part seria, espera que agafo calculadora… 250 €!!!!!!
  Tambè pot ser al revès: si un lloguer de mitjana et costa 800 € (amb les diferències de poblacions, metres cuadrats, etc. però es per posar un exemple) aleshores el sou d’una persona hauria de ser (torno a agafar calculadora, això passa per ser de lletres): 2.400 € i al mes!!!!!
  Ara em miro el borrador del Pacte i faré propostes serioses i més “posables a la pràctica”, jejeje.

 2. Hola Pere, sorpresa!!!
  Indirectament he tingut contacte amb persones i oficines d’habitatge que mica en mica aneu obrint pel païs. I per altre banda tinc clients que són immobiliaries amb ànim de lucre (com dieu a l’informe) 🙂
  Sense ser un expert amb el tema deixo anar les següents situacions que m’he anat trobant:
  -A les oficines d’habitatge que assessoran entre propietari i futur llogater no permeten fer contractes de lloguer d’un any, han de ser de cinc com a mínim. (Un és massa poc i cinc són masses anys)
  -L’assegurança en cas d’impagament del llogater que ofereixen les oficines d’habitatge només dura el primer any. Crec que haurien de cobrir tota la duració del contracte. MOLT IMPORTANT!!
  -Parlant amb un promotor la seva teoria era clara, a més facilitats que dongui el Banc amb les hipoteques (40 anys, primers anys amb cuotes més baixes etc.) més augment de preu de mercat que hi afegim.
  -Trobo molt bé que ara es pagui un 18% dels beneficis escripturats en la compra venda d’immobles. I hauria de ser un 22% (més o menys) en segones residencies.
  -Tota promoció hauria d’estar obligada a cedir un tant% a habitatge protegit. A canvi d’aventatges fiscals que compensi aquesta sessió.
  -Persones que siguin titulars de més d’un habitatge han de pagar molt més d’impostos del que pagan ara. (Exemple: A Paris per problemes de transit i contaminació, els que tenen vehicles 4×4 pagan un impost molt i molt més car. No és el mateix, ja ho ser 😉
  -Els habitatges no habituals (es comprova per empadronaments, consum de llum, aigua etc.) s’han d’oferir al mercat de lloguer amb excel·lents garanties pel propietari. I en cas que no vulgui llogar-lo ha de pagar un impost força elevat que vagi a les arques de l’ajuntament en qüestió.
  -Tot habitatge igual que el gas ha de tenir una revisió periòdica (potser cada 10-20 anys) i l’obligació aixi de fer les reformes necessaries. És a dir que la cedul·la d’habitabilitat sigui realment supervisada i no com ara que és molt fàcil obtenir la cedul·la sense que l’arquitecte vegi ni tan sols el pis.
  -Pisos amb més de 80m2 o serveis no necessaris (piscina, etc.) han de pagar un impost molt més car alhora d’escripturar.
  En resum: APRETAR FISCALMENT PER UNA BANDA PER ALLIBERAR HABITATGE NOU O DE SEGONA MÀ I PER L’ALTRE OFERIR GARANTIES I AVENTATGES PELS PROPIETARIS-PROMOTORS ETC. QUE POSIN A DISPOSICIÓ AQUESTES VIVENDES.
  Bé, em sembla que m’he enrollat molt i molt. La utopia i solució del problema seria estipular un preu màxim de m2 segons el barri i població. Però suposo que això ni somiant no??? Aiiiiiii
  Apa una abraçada, i mira tu, l’altre dia em va fer gràcia veure’t pel canal parlament. 🙂
  Gerard

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s