Llibre recomanat: %u201CL%u2019esquerra independentista, avui%u201D de Roger Buch

Fa més d’un any em va venir a veure en Roger Buch, professor de la URL i membre de la junta d’Òmnium, per tal d’obtenir informació per a un llibre que estava preparant sobre l’independentisme més enllà d’Esquerra. Aquell dia, i durant un parell més, vam mantenir converses molt interessants sobre les JERC, el paper del jovent independentista, les relacions nostres amb altres organitzacions i el nostre treball de mobilització al carrer.
Dijous passat vaig rebre el llibre de mans d’en Roger. Finalment, un extens treball sobre l’esquerra independentista en la seva totalitat ha sortit a la llum. Fins avui, només teníem alguns estudis sobre organitzacions en singular (una llarga bibliografia sobre Esquerra, però també altres sobre l’MDT o el PSAN) i mitja dotzena de llibres sobre història de l’independentisme dels anys setanta i vuitanta, molts gràcies a l’impuls del periodista David Bassa.
En aquest llibre, que compta amb un bloc de seguiment, es descriu amb precisió la situació de les JERC i les altres organitzacions de l’independentisme, les relacions entre aquestes organitzacions i la relació de l’independentisme popular amb la música, els “bars del rotllo”, el sindicalisme estudiantil o les plataformes unitàries.
El proper dijous 24 de maig, a les 19:00 hores, el llibre es presentarà a la seu nacional d’Òmnium Cultural (Diputació 276, principal, Barcelona), en un acte on Jordi Porta, David Bassa i Hèctor López Bofill acompanyaran a l'autor.

[@more@]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s