Towards an independent Scotland (i III)

Escric l’últim post sobre la trobada amb l’SNP hores després que Alex Salmond hagi estat escollit primer ministre d’Escòcia amb 49 vots a favor, davant els 46 de Jack Mac Connell, candidat del Labour, i l’abstenció dels lib-dem i els conservatives. El primer president independentista d’un govern subestatal a Europa ha començat les seves primeres passes.

Precisament, aquesta oportunitat que es genera a Europa va ser la raó principal de la trobada amb l’SNP, ja que hem iniciat diverses vies de col·laboració entre l’SNP i Esquerra i entre els Young Scots for Independence i les JERC:

          Participació de l’SNP a l’Acampada Jove 2007: els joves de l’SNP participaran a l’Acampada Jove, organitzant activitats pròpies, traslladant també projectes musicals d’Escòcia al festival, i amb una presència física i gràfica en tot l’esdeveniment.

          Participació de les JERC a la Convenció Nacional del SNP: una delegació de les JERC assistirà el proper setembre al principal òrgan de decisió de l’SNP, formant part de les xerrades paral·leles a la programació interna del partit.

          Col·laboració entre les polítiques d’habitatge d’Esquerra i l’SNP: s’ha començat un intercanvi d’experiències entre Escòcia i Catalunya. A Escòcia l’SNP ha impulsat un projecte anomenat First Time Buyer, i des de Catalunya aportarem el projecte de llei pel dret a l’habitatge i el pacte nacional per l’habitatge.

          Impuls del treball conjunt del Parlament de Catalunya i el Parlament Escocès. Els dos parlaments formen part de la CALRE (Coordinadora d’Assemblees Legislatives de Regions d’Europa), que agrupa els parlaments subestatals amb capacitats legislatives d’Europa.

          Creació d’una xarxa d’intercanvi d’experiències entre els joves diputats de les nacions sense estat.

Hem començat, doncs, un treball conjunt que esperem que doni molts fruits. Entre ells, el reforçament del nostre projecte del dret a decidir.

[@more@]

2 pensaments sobre “Towards an independent Scotland (i III)

  1. Buf, sona molt interessant tot això que expliques. L’inici d’una gran xarxa de joves s o c i a l i s t e s (he de seprarar la paraula perquè si l’escric junta el Bloc.Cat no em deixa penjar el comentari!) i independentistes a Europa? Ja ho veurem. De moment em quedo amb tot el que esmentes, que no és poc ambiciós, precissament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s