77 milions per la comarca

Divendres passat va entrar el projecte de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2007. Hi va entrar l’últim dia de març perquè, amb un nou govern, el projecte de llei de pressupostos s’atura fins que el nou executiu fixa les prioritats.

Pel que fa a la comarca del Maresme, val a dir que aquest any hem aconseguit, fruit del treball dels diferents grups parlamentaris que donen suport al govern, un bon pressupost: més de 77 milions d’euros en inversions a la comarca.

D’aquests 77 milions (als quals s’hauran de sumar tot el que són subvencions a activitats municipals i altres inversions que s’aniran confirmat els propers mesos), es poden destacar, sobretot, els que van cap a infrastructures sanitàries, educatives i de gestió del territori, moltes de les quals ja estan en marxa:

– Més de 8 milions d’euros per infrastructures sanitàries (sobretot, la construcció de nous CAP, com a Canet i al barri mataroní de la Llàntia, i la reforma dels existents).
– Gairebé 20 milions d’euros per inversions educatives. En concret, es destinaran a la construcció de noves escoles i remodelació de les ja existents. En aquest àmbit, en podem destacar les obres del CEIP Santa Susanna (2.103.782 euros), del CEIP de Sant Vicenç de Montalt (3.445.249 euros), l’IES Domènec Perramon d’Arenys de Munt (1.487.000 euros) o l’institut de Teià (3.846.130 euros).
– Més de 19 milions d’euros per millorar el clavegueram, l’abastament d’aigua i la protecció de les rieres (per exemple, el cobriment del Torrent de l’Ase del Masnou o l’ampliació de la planta de compostatge de Teià).
– 11 milions i mig d’euros per habitatge social, amb un total de 675 habitatges protegits a la comarca.

Alguns diran que no és suficient. I coincidim, de ben segur. No és suficient aquest pressupost per una comarca com el Maresme, i tampoc són suficients els baixos ingressos de la Generalitat a conseqüència del dèficit fiscal. Amb tot això, el govern de Catalunya, gràcies a les forces de l’esquerra, fa del Maresme una aposta per la modernitat i la cohesió social. Anem en la bona direcció.

[@more@]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s