La llei pel dret a l’habitatge fa el primer pas al Parlament

Avui hem celebrat el debat a la totalitat del projecte de llei pel dret a l’habitatge al Parlament de Catalunya. L’acceptació a tràmit del projecte de llei i el rebuig de les esmenes a totalitat han marcat un debat que ha estat, per mi, el primer en què intervenia com a diputat.Del debat d’avui voldria destacar tres aspectes. El primer, la gran importància de la llei (la vigent actualment és del 1991) pel que fa a l’ordenació del mercat, foment de l’habitatge protegit i protecció dels consumidors i usuaris, a part d’habilitar legalment una planificació de l’habitatge social. El segon, el discurs de baixa intensitat que recolzava les esmenes a la totalitat de CiU i P, que ho basaven tot en el rebuig a l’expropiació de l’usdefruit de l’ús dels habitatge desocupats de manera injustificada durant més de dos anys i en l’excessiu intervencionisme de la llei, segons aquets grups. I finalment, voldria destacar la presència a la cambra de representants de sectors afectats, que han volgut donar suport a la llei. Precisament, en l’exposició de les esmenes a la totalitat no s’han esmentat pràcticament, per part de CiU i PP, les dificultats que tenim els joves, la gent gran, persones immigrades, famílies monoparentals, etc. per accedir a un habitatge. Ha estat la intervenció d’Esquerra i la dels altres grups que recolzen el projecte de llei la que ha posat sobre la taula aquestes necessitats.

Per més informació, us penjo la meva intervenció al ple en format pdf, i també el projecte de llei.

debat totalitat llei habitatge.pdf (intervenció al ple)

Projecte de llei pel dret a l'habitatge

[@more@]

6 pensaments sobre “La llei pel dret a l’habitatge fa el primer pas al Parlament

 1. Oriol,
  No és una qüestió d’egos, sinó d’informar a la ciutdania. Entenc que els qui tenim responsabilitats a les institucions hem d’informar de la feina que fem i de la que es fa al conjunt de la institució, i la intervenció (que no “discurs”) es penja per si algú la vol consultar, ja que s’hi recull el posicionament d’Esquerra i les JERC sobre la llei i recull algunes dades (totes públiques o ja publicades) interessants.
  Per a la teva informació, qui va retardar el projecte de llei van ser CiU i PP demanant una gran quantitat de compareixences a la comissió.

 2. “ho basaven tot en el rebuig a l’expropiació de l’usdefruit de l’ús dels habitatge desocupats de manera injustificada durant més de dos anys i en l’excessiu intervencionisme de la llei, segons aquets grups”
  I no et sembla suficient?? No podem jugar amb la propietat privada d’aquesta manera. I què carai significa “ordenar el mercat”? L’esquerra i els seus conceptes buit.

 3. “ho basaven tot en el rebuig a l’expropiació de l’usdefruit de l’ús dels habitatge desocupats de manera injustificada durant més de dos anys i en l’excessiu intervencionisme de la llei, segons aquets grups”
  I no et sembla suficient?? No podem jugar amb la propietat privada d’aquesta manera. I què carai significa “ordenar el mercat”? L’esquerra i els seus conceptes buit.
  http://www.guillemlaporta.com

 4. “ho basaven tot en el rebuig a l’expropiació de l’usdefruit de l’ús dels habitatge desocupats de manera injustificada durant més de dos anys i en l’excessiu intervencionisme de la llei, segons aquets grups”
  I no et sembla suficient?? No podem jugar amb la propietat privada d’aquesta manera. I què carai significa “ordenar el mercat”? L’esquerra i els seus conceptes buit.
  http://www.guillemlaporta.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s