Preparant les municipals

D’aquí menys de cent dies tindran lloc les eleccions municipals i, per donar el tret de sortida en aquesta campanya, Esquerra i les JERC del Maresme vam presentar els nostres caps de llista el divendres passat en un acte a Alella. En aquestes eleccions, Esquerra presentarà arreu dels Països Catalans (excepte la Catalunya Nord, on el calendari electoral és un altre) unes 700 llistes municipals, unes 150 més fa quatre anys.

Si algú s’havia pensat que amb les eleccions al Parlament s’acabaven els comicis electorals, s’equivocava. El proper 27 de maig tindran lloc les eleccions municipals, d’aquí un any, les eleccions a les corts espanyoles. Tornem, però, a l’acte de divendres passat. Si fem una mica de memòria, i ens situem a la tardor del 2003, Alella es va situar durant uns dies al centre de la política catalana a causa de l’acord entre Esquerra i el Partit Popular per tal de fer alcalde al republicà Andreu Francisco. A poques setmanes de les eleccions al Parlament de Catalunya que donarien la volta als últims 23 anys de la política catalana, Convergència i Unió va utilitzar aquest pacte local per acusar Esquerra de tebior nacional (oblidaven el govern conjunt CiU-PP a Tarragona, però). La raó de l’acord era la protecció de la Vall de Rials, a la que no estava disposada Convergència i Unió. Després del soroll inicial, l’equip d’Esquerra a l’Ajuntament d’Alella ha tirat endavant un projecte municipal realment exemplar: aquest any s’inicia la construcció de 61 habitatges socials, s’ha ampliat l’escola El Bosquet, s’està construint l’escola bressol i la caserna de la policia local. Però ja hi ha moltes millores fetes i en funcionament: millora del transport públic, pla de dones i la destinació del 0’7% del pressupost municipal a cooperació internacional.

Parlo d’Alella perquè és la població que va acollir l’acte d’inici de campanya i perquè és una de les alcaldies d’Esquerra a la comarca, a les quals s’han de sumar Teià, Cabrera i Calella. Unes poblacions que han millorar la seva qualitat de vida des que Esquerra les governa i són una raó més per augurar un ascens d’Esquerra a les properes eleccions municipals.

La consolidació de les alcaldies d’Esquerra arreu del país (Manlleu, Puigcerdà, Banyoles, Santpedor, La Seu d’Urgell, Arbúcies, Flix, etc.) és el primer repte del partit als propers comicis. En segon lloc, hi haurà un important relleu a les llistes electorals, que comportarà que les JERC tinguin més militants regidors i regidores (l’Eduard Suàrez a l’Hospitalet, en Xavier Florensa a Barcelona, en Bernat Costes a Tordera, en Ricard Fernàndez a La Llagosta, en Ramon Puigneró a Sant Cugat, en Marc Candela a Martorelles, etc.), fet que situarà la nostra organització al capdavant de les joventuts polítiques també en l’àmbit municipal, després d’aconseguir presència al Congrés de Diputats i consolidar la del Parlament de Catalunya.

Cent dies, doncs, per treballar. Perquè d’aquí cent dies, hi haurà molts més ajuntaments republicans i regidors i alcaldes independentistes. Els nostres municipis ho necessiten.

[@more@]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s