El PP aposta per separar estat i religió (la musulmana, és clar)

 

Llegia atònit fa un parell de dies que el Partit Popular de Badalona ha lliurat a l’ajuntament de la ciutat més de 20.000 firmes contra la construcció d’una mesquita al polígon industrial de Montigalà. La raó que els espanyolistes addueixen per aquesta campanya és que la mesquita es construirà en terrenys públics, que haurien d’anar destinats, segons ells, a equipaments, centres de dia per gent gran, o habitatge per a joves.Mirant la lletra menuda de la notícia, l’Ajuntament va aprovar fa uns mesos en ple canviar la qualificació urbanística d’una zona del barri de Montigalà, passant de terrenys per a equipaments a terrenys per a ús religiós.

Amb aquesta operació, l’Ajuntament persegueix fer una permuta amb la comunitat musulmana per tal que tinguin un lloc de trobada i oració. Per tant, si volen fer una permuta, és que ja tenen uns terrenys però pel que sigui (normativa, qualificació urbanística, queixes veïnals, etc.) no poden utilitzar-los per la seva mesquita.

Sempre he estat partidari de separar estat i religió, i en aquest cas podria coincidir que una administració pública no ha de donar, perquè sí, uns terrenys a una confessió religiosa. En aquest cas, el fet que hi hagi una permuta fa que sigui absolutament defensable l’actuació del consistori badaloní, i a més tenint en compte que la ubicació de mesquites al centre de la ciutat (com va passar a Premià de Mar fa uns cinc anys) genera conflictes amb alguns veïns a causa del desconeixement i la ignorància.

I ara el mateix Partit Popular que ha votat en contra de la Llei Orgànica d’Educació perquè convertia l’assignatura de religió catòlica en no obligatòria, el que va rebutjar la llei de matrimonis homosexuals perquè “atemptava” contra el concepte tradicionalista de família defensat per la jerarquia eclesiàstica, o el que va finançar, des de l’Ajuntament i la Generalitat valencianes, la visita de Benet XVI a València, aquest mateix PP, recull firmes per separar l’estat de la religió. La diferència és que en aquest cas la religió no és la catòlica sinó l’islam.I sembla que aquest ha estat el fil del qual l’espanyolisme vol estirar per treure’n rèdit electoral. El desconeixement mutu, la intoxicació mediàtica, i la por al desconegut fan que moltes vegades la instal·lació de mesquites, locutoris o establiments d’immigrats musulmans provoquin neguit social. Atiar aquesta sensació, amb el risc de convertir-ho en un brot xenòfob, és un mal favor a la convivència, al pluralisme i a la democràcia. Badalona, una ciutat amb un elevat índex d’immigració, que seguirà creixent els propers anys, no pot permetre’s el luxe de convertir una qüestió urbanística en un conflicte racista, islamofòbic i xenòfob. Perquè tots, incloent els veïns contraris a la mesquita i els oportunistes del PP, hi sortirem perdent.

[@more@]

2 pensaments sobre “El PP aposta per separar estat i religió (la musulmana, és clar)

  1. Joan,
    Les declaracions de l’Heribert Barrera van ser desautoritzades per Esquerra, i les JERC fins i tot van demanar la seva baixa del partit.
    Tampoc vam mantenir-nos en silenci davant la proposta de carnet per punts de l’Artur Mas, però tampoc vam caure en la demagògia barata d’ICV quan va presentar una proposició no de llei on demanava el vot per als immigrants, sense proposar cap mecanisme nou i prioritzava l’extensió del vot als de l’amèrica llatina per una pura visió neocolonial.
    Per tant, si no ho has sentit, és perquè no vols. Ah, i per cert, a Badalona Esquerra s’ha posicionat contra la proposta del PP.
    P.D.: el president honorífic d’Esquerra no és en Barrera, sinó en Jordi Carbonell.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s