Qui estima Mallorca no la destrueix

 

El 31 de desembre es celebra la diada de Mallorca, commemorant el dia en què Jaume I va incorporar l’illa a la Corona d’Aragó, fet a partir del qual es va iniciar un futur compartit amb la resta dels Països Catalans. Com cada any, les forces d’esquerres, naconalistes i independentistes de l’illa convoquen una manifestació la tarda del 30 de desembre.

Enguany la manifestació estava fortament condicionada per dos elements: la descoberta dels casos de corrupció del PP a Andratx i la proximitat  de les eleccions municipals, al consell insular i al Parlament Balear. El 29 de desembre, un dia abans de la nostra mobilització, va comparèixer davant el parlament balear José María Rodríguez, conseller d’interior, per donar explicacions sobre els avisos realitzats a l’alcalde d’Andratx davant la seva imminent detenció, i que haurien comportat la destrucció de proves per part del ja exbatlle de la població balear.

El mateix dia, al vespre, Esquerra reunia a més de 400 persones a la presentació de les seves candidatures al Consell Insular de Mallorca (amb en Joan Lladó, president d’Esquerra-Illes al capdavant) i al Parlament Balear (amb l’eurodiputat Bernat Joan com a cap de cartell). L’acte d’Esquerra culmina un procés de debat i negociació política sobre si s’entrava en el pacte Esquerra Unida-PSM (que es presentaran conjuntament com a Bloc per Mallorca) o s’impulsava una candidatura pròpia amb l’objectiu de reforçar l’esquerra nacional. Finalment, la segona opció ha estat la guanyadora, i sembla que una bona colla d’independents donaran també suport a Esquerra en aquests comicis.

La manifestació del 30 de desembre va sortir, com cada any, del Passeig des Born una mica més tard de les sis de la tarda. Hi eren presents les JERC i Esquerra (amb uns blocs força nombrosos), i també altres organitzacions, com el Bloc per Mallorca, els Joves d’Esquerra Nacionalista i Maulets. Tots, amb l’apadrinament de l’Obra Cultural Balear, organització de defensa de la cultura i la llengua, que encapçalen en Jaume Tomeu i en Tomeu Martí. Després de la cloenda de la manifestació (que va a càrrec de dos joves expulsats dels tamborers de Ciutat per expressar-se contra el PP) anem a fer l’ofrena a l’estàtua de Jaume I, com també fan altres forces polítiques i organitzacions culturals. Després de l’ofrena, la reivindicació deixa pas a la festa amb un concert d’Al-Mayurqa, Betagarri i Oprimits.

Per tot plegat, felicitats a les JERC-Illes, als Joves de Mallorca per la Llengua, a l’Obra Cultural Balear, i tants altres. Que el maig proper ens porti un nou govern (a l’Ajuntament de Palma, al Consell Insular i al Govern Balear) que estimi Mallorca. Perquè qui estima Mallorca no la destrueix.

[@more@]

2 pensaments sobre “Qui estima Mallorca no la destrueix

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s