Demà, manifestació per l’Autodeterminació, des d’Arc de Triomf

Demà les JERC convoquem una manifestació per l’autodeterminació, sota el lema “Superem la constitució. Autodeterminació. Construïm la majoria social”. Una marxa que, per la negativa del recorregut original per part del Departament d’Interior, canvia el lloc de convocatòria a l’Arc del Triomf, des d’on ens manifestarem pels carrers de Barcelona a partir de les 18:30 hores.

Mobilitzar-nos avui per l’autodeterminació és més necessari que mai. Tot i que som conscients que l’autodeterminació no serà plantejada a curt termini, donada la correlació de forces i amb la recent aprovació en referèndum d’un estatut d’autonomia per nosaltres massa insuficient, cal que comenci a centrar el debat polític com a única sortida per a l’encaix definitiu del nostre país no dins d’Espanya, sinó dins d’Europa i el món. Un dret a decidir que és més necessari que mai en una globalització on, lluny de desaparèixer els estats, aquests són els responsables de modular-la i fer que tingui efectes positius o negatius en els seus ciutadans i ciutadanes.

Aquest any, a més, l’esquerra catalana ha tornat a governar conjuntament, essent conscients d’allò que ens uneix però també d’allò que ens separa. Lluny d’una etiqueta superficial, el caràcter independentista d’Esquerra és una característica que, si l’esquerra catalana vol aconseguir la justícia social, hauran de compartir les altres expressions de l’esquerra que avui encara no són independentistes, o que tampoc aposten pel reconeixement del dret a l’autodeterminació.

L’esquerra catalana podrà fer avenços importants en la millora de les condicions de vida dels catalans. Amb les migrades competències de la Generalitat, hi ha molt camí a fer per unes polítiques socials veritables, inclusives i generadores d’igualtat d’oportunitats. Posem dos exemples. En el camp de l’habitatge, la Generalitat podrà construir habitatge social, regular la legislació urbanística concreta i intentar condicionar el mercat. Però les veritables decisions (legislació hipotecària, regulació de la compra-venda, regulació dels arrendaments urbans, capacitat normativa sobre els principals impostos, etc.) seguirà decidint-se des de Madrid. En el camp del treball, es podrà avançar en la gestió dels serveis públics d’ocupació, millorar la inspecció de treball, impulsar acords per afavorir la contractació indefinida de qualitat, etc; però no podrà regular els contractes laborals, ni aprovar un estatut dels treballadors català, ni gestionar els fons de la Seguretat Social, Això ho seguirà realitzant Madrid en nom nostre.

Per aquesta raó, una estratègia d’esquerres per Catalunya haurà de comportar, tard o d’hora, l’exercici del dret a l’autodeterminació. Sabem que avui encara hi ha persones i partits d’esquerres que no participen d’aquesta reflexió ni d’aquesta voluntat política. Però tard, o d’hora, o hauran de fer. Per això, les JERC comencem ja a posar les bases autodeterministes de l’esquerra catalana. Picant pedra, sortint al carrer, alliberant el país.

 

[@more@]

Un pensament sobre “Demà, manifestació per l’Autodeterminació, des d’Arc de Triomf

  1. Ara que les banderes espanyoles tornen a onejar a les conselleries d’Esquerra?
    Voleu mobilitzar-nos però per enganxar un magnific pont.
    Certes coses són molt difícils d’entendre o de creure, hores d’ara. Em sap greu aquesta manera d’actuar d’ERC.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s