PSOE i CiU voten a favor dels títols nobiliaris

La imatge “https://i2.wp.com/web.lavanguardia.es/mtk/20041104/LVG200411040281lbI001.jpg175.jpg”  no es pot mostrar perquè conté errors.

Ahir PSOE i CiU es van aliar amb el PP per impedir que avancés una esmena d’ERC al projecte de llei de reforma dels títols nobiliaris. Aquest projecte de llei, acordats pels grans partits espanyols i els liberal-conservadors catalans, té per objectiu garantir la igualtat de drets d’homes i dones en l’herència de títols nobiliaris. L’esmena d’ERC era, evidentment, perquè s’eliminessin tots els títols nobiliaris.

[@more@]

Doncs resulta que a CiU i PSOE ja els sembla bé que segueixi havent-hi comtes, marquesos, barons ,etc. Tot i ser figures anacròniques del passat, els títols nobiliaris encara són defensats per una majoria de diputats perquè formen part de la "tradició". Una "tradició" que es basa en la diferència per raó de naixença i de gènere dels individus. Gràcies a socialistes, neofalangistes i liberal-conservadors catalans ara aquesta diferència només serà per raó de naixença, havent eliminat la discriminació cap a les futures comtesses, baroneses o duquesses.
És molt lamentable que s’utilitzi l’argument de la lluita per la igualtat d’oportunitats independentment del gènere de les persones per perpetuar aquesta pràctica. De fet, no crec que mai cap duquessa ni cap baronesa s’hagi sentit molt agredida pel fet de ser dona. Les polítiques per a la igualtat em sembla que no van dirigides precisament a aquesta "classe" de dones.
Qui sap? Potser aquesta aposta neoborbònica i monàrquica és el primer pas per fer la gran reforma Constitucional: la que ha de permetre que la infanta Elionor sigui reina. Doncs si han de reformar la Constitució per això, val més que no ho facin. Una qüestió de gust i dignitat.
P.D.: Perdoneu l’escriptura ràpida i amb tanta bilis d’aquest missatge, però són els efectes secundaris que em passen quan ens diuen que no som ciutadans, sinó súbdits.

2 pensaments sobre “PSOE i CiU voten a favor dels títols nobiliaris

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s